Κοτόπουλο με ελιές και πιπεριές
- 1 συσκευασία στήθος κοτόπουλου 700 γραμ. σε κύβους μεγάλους ή 1 κοτόπουλο χωρισμένο σε μικρές μερίδες
- 1 κ.σ. αλεύρι
- Λίγο λάδι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 2 πιπεριές χρωματιστές κύβοι
- 20 περίπου ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
- Μισή κούπα κόκκινο κρασί
- 2 κόκκινες ντομάτες σφικτές σε κυβάκια
- Λίγο φρέσκο θυμάρι ή μισό κ.γλ. ξερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
Γεμιστές πατάτες
- Μερικές μέτριες πατάτες καλοπλυμένες με το φλούδι τους
- Λίγο μαϊντανό
- Λίγη μουστάρδα ή λίγο γάλα
- Μισή κούπα περίπου παρμεζάνα
- Αλατοπιπερώνω και αλευρώνω το κοτόπουλο.
- Σοτάρω το κοτόπουλο πρώτα και στη συνέχεια το κρεμμύδι, ρίχνω και το θυμάρι.
- Ακολουθούν οι πιπεριές και ψήνω ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνω τις ελιές και σβήνω με το κρασί. Ανακατεύω και προσθέτω τις ντομάτες. Βάζω τον κύβο μέσα στο φαί μου και ψήνω για κανένα τέταρτο περίπου ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Διορθώνω το αλατοπίπερο.
- Σερβίρω με γεμιστές πατατούλες ή ρύζι
- Ο πουρές πήρε τη θέση του μέσα στην πατάτα για ομορφιά! Φτιάχτηκε ως εξής: Τρυπω τις καθαροπλυμένες πατάτες με πιρουνι ή μαχαίρι και τις βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων και τις ψήνω για 5 με 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Τις αφήνω να κρυώσουν λίγο και κόβω ένα καπάκι από πάνω. Αφαιρώ τη γέμιση με προσοχή.
- Σε μπολ ανακατεύω τη γέμιση που έχω πατήσει με το πιρούνι, το τυρί, το μαϊντανό και τη μουστάρδα.
- Με το μείγμα αυτό γεμίζω τις κουφωμένες μου πατάτες και στολίζω με μαϊντανό.
- Αν χρειαστεί , προσθέστε κιάλλο νερό.
- Το φιλέτο ψήνεται γρηγορότερο από τα κομμάτια ολόκληρου κοτόπουλου, γιαυτό υπολογίστε τα υγρά του φαγητού. Το νερό το προσθέτουμε λίγο λίγο.
- Για λάιτ καταστάσεις ακόμα περισσότερο, ελαττώστε το λάδι σε 2κ.σ., οι ελιές αρκούν. Οι δε πατάτες σκέτες ψητές.
- Ψήστε και καμια δυο πατάτες παραπάνω για να γεμίσετε αρκετά τις κουφωμένες πατάτες σας και να φαίνονται πιο όμορφες!
- Αν θελήσουεμ να βάλουμε αυγό στον πουρέ μας, καλύτερα είναι να ψήσουμε τις πατατούλες μας γεμισμένες στο φούρνο. Εγώ δεν τις έχω φουρνίσει!
Και πάλι μπράβο Ηλιάννα!!!!