Κοτόπουλο κατσιατόρε
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια ή 8 κοπανάκια-μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κούπα λάδι
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, σε κυβάκια
- 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- 1 κούπα κρασί ό,τι θέλετε
- 1 κόκκινη πιπεριά+ μισή κίτρινη+ μισή πορτοκαλί ή βάλτε 2 πράσινες πιπεριές
- Μισό κιλό μανιτάρια λευκά ολόκληρα ή πορτομπέλο κομμένα στα 6
- 1 κουτί κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
- 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή 2 κούπες νερό + 1 κύβο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- Αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό
- Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το μισό λάδι. Το ροδίζουμε ελαφρά, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, πετάμε το λάδι που σοταραμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στην ίδια κατσαρόλα.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, σε 2-3 λεπτά, βάζουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό, αλατίζουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και στο τέλος προσθέτουμε τη δάφνη και το θυμάρι.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε 1 ώρα περίπου είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει γίνει παχύρευστη.
Προσοχή μεγάλη στο ανακάτεμα του φαγητού. Ανακινούμε την κατσαρόλα μόνο.
Αν χρειασθεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Αν είναι αραιή η σάλτσα μας, τότε τη βράζουμε χωριστά από το κοτόπουλο ώστε να συμπυκνωθεί.