Κοτόπουλο γλυκόξινο

Mια συνταγή από την κινέζικη κουζίνα, που όμως είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της. Μπορεί να γίνει και με χοιρινό αλλά χρειάζεται περισσότερη ώρα ψήσιμο.
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου φιλέτο
- 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
- 4 χρωματιστές πιπεριές χοντροκομμένες
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 3/4 φλιτζανιού σόγια σος
- 3/4 φλιτζανιού κέτσαπ
- 1 κουτί ανανά κονσέρβα σε φυσικό χυμό και όχι σιρόπι (το γράφει το κουτί πάνω)
- ρύζι μπασμάτι
- λάδι, αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- Κόβω το κοτόπουλο σε κομμάτια μπουκιάς, τα αλατοπιπερώνω, τα αλευρώνω (μέσα σε σακούλα για να μην κάνουμε και χάλια την κουζίνα ) και τα τηγανίζω ελαφρά στο λάδι.
- Στη συνέχεια ρίχνω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να σοταριστούν κι αυτά.
- Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη σόγια σος και την κέτσαπ.
- Μετά προσθέτω τον ανανά σε κομμάτια και το χυμό που έχει το κουτί.
- Ανακατεύω και αφήνω να ψηθεί λιγότερο από μισή ώρα.
- Σερβίρω με ρύζι στον ατμό ή νερόβραστο.
- Καλή επιτυχία




