Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κορνέ με κρέμα λεμονιού

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 10 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Χωνάκια γεμισμένα με κρέμα λεμονιού, νόστιμα και ευωδιαστά !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
18 χωνάκια

Για τα χωνάκια

Θα γίνουν σαν τα κορνέ που πουλούν τα ζαχαροπλαστεία, αλλά σε μικρότερο μέγεθος.

Θα χρειαστούμε:

  • 1 φύλλο σφολιάτα που θα το ανοίξουμε λίγο με τον πλάστη.
  • Θα το κόψω σε λωρίδες των 2 εκατ. πλάτος και μήκους περίπου 30 εκατ.
  • Τα βάζω στο ταψί και τα αλείφω με γάλα  ή αραιωμένο αυγό.
  • Τα ψήνω στους 200ο πάνω- κάτω για 20 λεπτά περίπου.
  • Όταν τα βγάλω από το φούρνο, τα αφήνω για λίγο να κρυώσουν και αφαιρώ το μεταλλικό χωνάκι.
  • Φτιάχνω την κρέμα και τα γεμίζω κατά τα 2/3 και συμπληρώνω με σαντιγί

Κρέμα λεμονιού

  • 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ, (για σφικτό μείγμα)
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού ή και παραπάνω
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρόκους χτυπημένους μόλις δέσει η κρέμα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη χτυπημένη σε σαντιγί.
  • ( Παραλλαγή στην κρέμα είναι να βάλουμε 1/3 της κούπας χυμό λεμόνι, 2/3 γάλα, αλλά μια κούπα ζάχαρη)
Οδηγίες

 

  1. Διαλύω στο μισό γάλα το κορν φλάουρ και στην κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
  2. Ρίχνω και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Κατεβάζω και ανακατεύω το βούτυρο και προαιρετικά τους κρόκους και αφήνω να κρυώσει.
  4. Μετά χτυπώ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με τη ζάχαρη και τη μισή την προσθέτω απαλά στην κρέμα που έχει κρυώσει για να γίνεται πιο αφράτη.
  5. Με το μείγμα της κρέμας γεμίζω τα χωνάκια και τέλος βάζω και σαντιγί.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τα χωνάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε, άλλοτε με κρέμα λεμονιού, άλλοτε με κρέμα ζαχαροπλαστικής, άλλοτε με κρέμα πορτοκαλιού ή άλλη κρέμα φρούτου.
  • Απαραίτητο για να τα φτιάξει κανείς, είναι τα μεταλλικά χωνάκια που πάνω τους θα τυλιχτεί η ζύμη, όλα τα άλλα είναι απλά.
  • Πιστεύω όμως και με χοντρό αλουμινόχαρτο σε σχήμα χωνιού θα κάνει.
  • Η κρέμα αυτή μπορεί να μπει και σε τάρτες και σε κέικ και σε τούρτες.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικά τα κορνέ!! Δροσερά κι αρωματικά!! Μπράβο!!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πέντε σκουφάκια γιατί δεν υπάρχουν περισσότερα. Η εικόνα μιλάει μόνη της! Μπράβο Ηλιάννα!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ναι και εγω 5
και μια φωτο την εχω ετοιμη
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 03 Οκτώβριος 2009
H φωτογραφία από τη Bianka, με κρέμα βανίλιας στη γέμιση!

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από BIKMAMA , Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
mprabo liana moy!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009
να προσθεσω
οταν βαζω την λουριδα της σφολιατας επανω στο χωνακι την βραχω λιγο με νερο στις ακρες και να κολληση και να μην μου σπαση στο ψησυμο
Σχόλιο από Ermioni , Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τελεια....ευκολα γρηγορα και σπιτικα....
Μπιανκα που αγοραζεις τα χωνακια???θα με ενδιεφερε αμεσα
ευχαριαστω
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009
Ermioni,μερικα αγορασα απο την Βεφα στο Βολο και τα αλλα στην παλια αγορα της Θεσσαλονικης,και εδω υπαρχουν,αλλα ειναι λιγο ακριβα. αλλα μπορης να παρης ενα χονδρο ρολλο απο αυτα τα χαρτια της κουζινας να το κοψης και να κανης σε στρογειλο σχεδιο δεν θα ειναι βαιβαια σε χωνακι αλλα γινεται μετα μπορης να κανεις με σκλειρο αλουμινοχαρτο χωνακια μονη σου,και αυτο γινεται
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ευγε ,υπεροχα και απολυτα κατανοητο .

Στην αγορα υπαρχουν χωνια λαδιου μεταλικα που μπορουν να κανουν την δουλεια αυτη αψογα .
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2009
Δε νομίζω ότι το χωνί λαδιού μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά, γιατί είναι αρκετά ανοικτό. Προτιμότερα τα φορμάκια που μπορεί κανείς εκτός της Βέφας να τα βρει και στο κέντρο της Αθήνας Ευριππίδου, εκεί που πουλούν είδη επαγγελματικού εξοπλισμού για εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία...κά.
Σχόλιο από eleni_p , Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ειδα τυχαια την συνταγη θελω πολυ να την κανω αλλα δεν εχω τα χωνακια :-(





Σχόλιο από Νάνα , Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011
Μπράβο Ελένη που είδες τυχαία τη συνταγή,γιατί όντως φαίνονται τέλεια!Ηλιάννα,οι κρόκοι είναι απαραίτητοι ή όχι;;;
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2011
Μπορείς και να μη βάλεις τους κρόκους.
Σχόλιο από mpia , Σάββατο, 28 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελεια ιδεα !! λιγο σιροπακι ισως για να σπασει το τραγανο της σφολιατας γινεται ? καμια ιδεα απο καμια κοπελα που τα εχει φτιαξει ? ευχαριστω εκ των προταιρων !!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 28 Απρίλιος 2012
Καλύτερα να μην τα σιροπιάσουμε, γιατί αυτά θα νοτίσουν αφού βάλουμε μέσα την κρέμα μας. Δοκίμασέ τα έτσι Mpia και πες μας εντυπώσεις!!!Ευχαριστώ!
Σχόλιο από EYH , Τρίτη, 30 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Hlianna τα χωνάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε μερικές ημέρες πρίν ή την ημέρα που θα τα σερβίρουμε?
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 30 Απρίλιος 2013
Μπορούμε να τα φτιάξουμε μερικές μέρες πριν, να τα κλείσουμε σε ένα κουτί μεταλλικό να μη νοτίσουν και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε όσα θέλουμε, τα σιροπιάζουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα που μπορούμε και αυτήν να τη διατηρήσουμε κάποιες μέρες στο ψυγειο σκεπασμένη.
Μεταφορά στην κορυφή