Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κορμός Χριστουγέννων

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 22 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Ένας σοκολατένιος κορμός για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο!

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
  • λίγο αλάτι,
  • 1 κουταλιά κοφτή τσαγιού μπαίκιν πάουντερ,
  • 4 αυγά,
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
  • άρωμα βανίλιας,
  • 2 κουταλιές σούπας νερό.

Για την κρέμα:

  • 5 κουταλιές κόρν -φλάουρ,
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα,
  • 3 κροκάδια,
  • άρωμα βανίλιας,
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα,
  • 1 κουταλιά γλυκού νέσκαφε.
  • 1,2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο.
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη.
Οδηγίες
  1. Κάνουμε πρώτα την κρέμα: Ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ με την ζάχαρη. Χλιαραίνουμε το γάλα και βάζουμε μέσα την βανίλια ,το νεσκαφέ,25 γραμμάρια κουβερτούρας λυωμένης ,το βάζουμε στην φωτιά και προσθέτουμε τα κροκάδια χτυπημένα. Ανακατεύουμε με το σύρμα για να μην κολλήσει η κρέμα και προσθέτουμε το βούτυρο,στην συνέχεια κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε και την άχνη.Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες .
  2. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 30Χ40 το στρώνουμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε και αυτήν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπαίκιν. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τα κροκάδια ,χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε την μισή ζάχαρη. Χτυπάμε τα κροκάδια με την άλλη μισή ζάχαρη,και την βανίλια μέχρι να πήξουν.΄Προσθέτουμε στην συνέχεια και το νερό.
  3. Κατόπιν ανακατεύουμε απαλά τα 2 μείγματα Το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε 15-20 λεπτά σε μέτριο φούρνο, προσθέτουμε σιγά-σιγά και το μείγμα του αλεύρου.το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15-20 λεπτά.
  4. Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε λαδόκολλα πασπαλισμένη με άχνη.Ξεκολλάμε το την λαδόκολλα που μαυτήν ψήθηκε το παντεσπάνι και το τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό μαζί με την λαδόκολλα την πασπαλισμένη με άχνη. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Άμα κρυώσει το ανοίγουμε και απλώνουμε ένα παχύ στρώμα κρέμας και το ξανατυλίγουμε. Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε τα άλλα 75 γραμμάρια κουβερτούρας που λυώσαμε με -2 κουταλιές νερό σε μπέν μαρί. Αλείφουμε μαυτήν τον κορμό μας και τραβάμε γραμμές με πιρούνι για να δώσουμε την εμφάνιση του κορμού!

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή