Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κορμός Τροπικάνα

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια αλλιώτικη γεύση !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Παντεσπάνι

  • 2 φλιτζ. Φαρίνα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • 3 αβγά
  • μισό φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 1/2 κουταλιές κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

 

Κρέμα Τροπικάνα

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 μάνγκο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 φύλλα ζελατίνης
  • 50 γρ. λευκό κρασί
Οδηγίες
  1. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε δύο μπολ.
  2. Με το αναδευτήρι των αβγών, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις φουσκώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη Φαρίνα και το μπέικιν, κοσκινισμένα, το κακάο, τη βανίλια και ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθούν, οπότε ρίχνουμε το βιτάμ λιωμένο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου γίνει το μείγμα λείο
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC,  στρώνουμε τη λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα έτσι ώστε το πάχος του να είναι περίπου 1,5 εκατοστό.
  5. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  6. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα με μάνγκο
  7. Κόβουμε τα μάνγκο σε μικρά κομμάτια ,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρασί τη ζάχαρη και τα φύλλα της ζελατίνας μαλακωμένα.
  8. Τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί ανακατεύοντας συνέχεια
  9. Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ το πολτοποιούμε και το αφήνουμε να κρυώσει
  10. Κατόπιν προσθέτουμε την σαντιγί ανακατεύοντας
  11. Αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο
  12. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά για να κρυώσει, μετά το αναποδογυρίζουμε επάνω σε ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλας,  βγάζουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και με μια σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα
  13. Κατόπιν το τυλίγουμε σε ρολό και όσο είναι ακόμη χλιαρό το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  14. Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τα μάνγκος πρέπει να είναι ώριμα
  • Αν είναι πολύ μεγάλα, βάλτε ενάμιση μάνγκος
  • Εάν σας αρέσει, όταν απλώσετε την κρέμα ,σκορπίστε σταγόνες σοκολάτας επάνω
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο, Ντίνα μου, τα μάγκος τα λατρεύω!!!!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2009
Μαρα μπορεις ,εκ των προτερων, σου λεω οτι εχει ασχημο χρωμα σαν εικονα το παντεσπανι .Φαντασου κιτρινο με κιτρινο ,αυτο το γλυκο .
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίο κέρασμα και ενδιαφέρουσα η μυρωδάτη κρέμα σου με μάνγκο και κρασί!
Σχόλιο από Ντεπι , Παρασκευή, 03 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τι ωραιο...!
Μεταφορά στην κορυφή