Κορμός Μωσαϊκό
- 3 πακετα μπισκοτα πτι μπερ
- 2 κουταλιες σουπας βιταμ
- 4 αυγα φρεσκα
- 2 ποτηρια αχνη ζαχαρη
- τρια τετατρα κρασοπότηρου κονιακ
- 2 κουταλιες κακαο και
- 200 γραμμάρια κουβερτουρα για επικάλυψη ....
- Θρυμματίζουμε τα μπισκοτα σε μια λεκανη.
- Χωρίζουμε τη ζάχαρη σεδυο μπωλ, στο ενα βάζουμε τα ασπραδια, στο αλλο τους κροκους και τα χτυπαμε. Τα ενώνουμε και τα ζεματαμε με το βιταμ, με τους κροκους χτυπαμε και το κακαο, ρίχνουμε το μιγμα στα μπισκοτα.
- Προσθέτουμε το κονιακ και με το χερι ανακατεύουμε καλα, χωρίζουμε το μιγμα σε δυο λαδόκολλες και του δινουμε σχημα πιεζοντας το να γινει συμπαγες το βαζομε στο ψυγειο 3-4 ωρες.
- Μετα λειώνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι με τρεις κουταλιες βιταμ και με ενα πινελακι αλείφουμε ξανα βάζουμε ψυγειο 2-3 ωρες να στεγνωσει και ετοιμο.