Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κορμός μανταρίνι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 09 Ιανουάριος 2015
none
Περιγραφή

Αφράτος , νόστιμος κορμός με μανταρίνια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα

Υλικά για το παντεσπάνι :

  • 100 γρ. φαρίνα,
  • 4 αυγά,
  • 2 βανίλιες ή 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
  • 50 γρμ. βιτάμ μαλακό,
  • 2/3 φλ. ζάχαρη,
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι.

Γέμιση-κρέμα:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα,
  • 1/2 φλ. άχνη,
  • 1-2 βανίλιες,
  • 2 κ.σ. κακάο ή Nesquik ,
  • 150 γρ. βιτάμ,
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος,
  • 6 μανταρίνια.

Προαιρετικά: Γλάσο σοκολάτας:

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη,
  • 50 γρ. κακάο,
  • 15 ml νερό,
  • 3-4 σταγόνες χυµό λεµονιού.
  • κόκκινο και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής,
  • ξύσμα μανταρίνι.
Οδηγίες
  1. Χωρίζουμε τα αυγά, χτυπάμε πολύ καλά πρώτα τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα 5-8 λεπτά . Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη καλά, ρίχνουμε το βιτάμ , τις βανίλιες και λίγο λίγο τη φαρίνα. Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε να κάνουμε το ρολό μας δίχρωμο χωρίζουμε σε δυο μπολ το μείγμα και χρωματίζουμε το ένα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής { κόκκινο + κίτρινο } για να έχουμε πορτοκαλί μείγμα.
  2. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί ,την λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα .Αν το χρωματίσουμε θα κάνουμε εναλλάξ λωρίδες με τα δύο μείγματα, λευκό-πορτοκαλί.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 10 λεπτά, βγάζουμε το παντεσπάνι και το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα, αφήνουμε 5-10 λεπτά και μετά τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια της πετσέτας. Βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Ετοιμάζουμε την κρέμα-γέμιση χτυπώντας τα υλικά στο μίξερ προσθέτοντας στο τέλος το κακάο σε σφιχτή κρέμα. Καθαρίζουμε τα μανταρίνια σε φέτες προσέχοντας να μην έχουν κουκούτσια, μπορούμε να το κάνουμε πολύ νωρίτερα και να τα πασπαλίσουμε με άχνη, να τα αφήσουμε να απορροφήσουν τα υγρά.
  5. Ανοίγουμε το παντεσπάνι-ρολό προσεχτικά, απλώνουμε την κρέμα , κρατάμε λίγη αν θέλουμε για διακόσμηση {Αν δεν βάλουμε το γλάσο σοκολάτας} Πάνω από την κρέμα ρίχνουμε τις φέτες μανταρίνι και τυλίγουμε πάλι σε ρολό σφιχτό. Κάνουμε ροζέτες πάνω στο ρολό με την κρέμα που κρατήσαμε και διακοσμούμε με φέτες από τα μανταρίνια μας. Διατηρούμε το ρολό μας στο ψυγείο!
  6. Για το γλάσο σοκολάτας: Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ ή τα χτυπάμε καλύτερα στο μίξερ να διαλυθεί καλά η άχνη και καλύπτουμε το ρολό μας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όπως θα δείτε και στις φωτό το έχω φτιάξει και σε παραλλαγή φτιάχνοντας λευκή κρέμα με 400 γρ. τυρί κρέμα, 1/2 φ. άχνη,1 βανίλια και 3 κ.σ.βιτάμ, που έβαλα την μισή στο παντεσπάνι και με την υπόλοιπη κάλυψα το ρολό. Επίσης έβαλα ολόκληρα τα μανταρίνια και πρόσθεσα σταγόνες σοκολάτας. Τα μανταρίνια αν μπουν ολόκληρα καλό είναι να τα βάλουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. βιτάμ και 2-3 κ.σ. ζάχαρη μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Και με τους δυο τρόπους είναι γευστικότατο!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή