Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κοπεγχάγη

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Κυριακή, 20 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ομορφιά και νοστιμιά....

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα φρυγανιά
  • 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα
  • 1 μπέικιν
  • κανέλα γαρίφαλο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γρ βούτυρο λιωμένο

Σιρόπι:

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 1\2 κούπες νερό
  • ξύσμα λεμονιού
  • βανίλια
  • 2-3 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 ξύλο κανέλας
Οδηγίες
  1. Στρώνουμε σε μεγάλο ταψί τα 5 από τα φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ν'αφρατέψουν και τ'ασπράδια σε  μαρέγκα.
  3. Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με τα καρύδια και το μπέικιν και αφού αφρατέψουμε τους κρόκους με τη μισή μαρέγκα τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλο, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και σκεπάζουμε με 5 φύλλα ακόμη, βουτυρωμένα κι αυτά ένα-ένα. Βουτυρώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο και μ'ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε σε κομμάτια, πολύ προσεχτικά.
  5. Ψήνουμε το γλυκό μας.σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Πρέπει να ροδίσει καλά.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε τα κομμάτια που χαράξαμε μέχρι κάτω και το σιροπιάζουμε.
  7. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και περιχύνουμε το γλυκό. Αφήνουμε να πιεί το σιρόπι και να κρυώσει πολύ καλά, πρίν σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε το, τώρα που έρχονται Απόκριες και με κανταΐφι αντί για φύλλο κρούστας. Γίνεται τέλειο. Εγώ όποτε το κάνω με κανταΐφι, χτυπάω κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη σε σαντιγί και την απλώνω από πάνω. Πασπαλίζω λίγο τριμμένο καρύδι. Φτιάξτε το στο ταψί της κουζίνας.

Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011
Κορίτσια δοκιμάστε κι αυτή τη συνταγή.Είναι τέλεια!Αγαπημένη μου συνταγή...
Σχόλιο από marilena , Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011
Αυτή η σελίδα είναι η καλύτερη κατά την άποψη λόγο του ότι είναι όλα σε εικονες….μην το χαλάτε βάζοντας μόνο την συνταγη.προσπαθοντας πολλές φορές να μαντέψουμε αν είναι φαγητό η γλυκό.
Δεν μιλώ για μόνο για την συγκεκριμένη συνταγή αλλά και για πολλές άλλες..
συγγνώμη αν πίκρανα κάποιους …..
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011
Το θέμα είναι ότι τη δεδομένη στιγμή δεν έχω φτιάξει τη συνταγή για να βάλω φωτογραφία!Επειδή είμαι νέο μέλος κι έχω πολλές συνταγές,είναι αδύνατο να φτιάχνω 2-3 κάθε μέρα και να τα φωτογραφίζω.Κι έπειτα αν ρίξεις μια ματιά στα υλικά καταλαβαίνεις αν πρόκειται για γλυκό ή φαγητό.Ακόμη και η ονομασία σε κάποιες συνταγές το λέει από μόνη της.Πάντως όποτε φτιάξω κάποια από τις συνταγές,εγώ συγκεκριμένα,έχω στο πρόγραμμα και τη φωτογραφία.
Σχόλιο από marilena , Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011
ok! ευχαριστω ..!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θα την κανω και εγω γρηγορα!!
μπραβο για την ωραια συνταγη!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011
Αγαπημένη συνταγή των παιδικών μου χρόνων!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ καλή, Μπράβοο!!!!
Μεταφορά στην κορυφή