Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κολυβόσμος από τον Ίασμο

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Σάββατο, 12 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Είναι παρα πολυ νόστιμο και θρεπτικό γλυκό. Κάνει καλό στο στομάχι,μπορουμε να το φάμε και σκέτο. Στην Θράκη το φτιάχνουμε αποβραδίς του ψυχοσάββατου και επίσης το μοιράζουμε πάλι αποβραδίς σαν κάλεσμα σε μνημόσυνα. Σε άλλες περιοχές μοιραζουν ψωμακια με μελι και καρυδια. Εγώ το φτιάχνω συνέχεια σαν γλυκό, διότι μας αρεσει πολυ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Το ζουμακι απο το σιταρι που βρασαμε
  • Καθε ενα μπολ ζουμι,1 κουτ.της σουπας αλευρι
  • Κάθε 20 μπολ ζουμιου ,1 μπολ γεματο ζαχαρη
  • λιγο κιμινο
  • κανελλα
  • καρυδια
Οδηγίες
  1. Βραζουμε καλα το σιταρι μας και το κανουμε κολυβα ή το τρωμε σκετο με σταφιδες και ζαχαριτσα
  2. Το στραγγιζουμε και κραταμε ολο το ζουμι του,εαν ειναι λιγο πλενουμε το βρασμενο σιταρι και κραταμε κι αυτο το ζουμακι
  3. Σε μια μεγαλη χυτρα τοποθετουμε στο στομιο ενα μεγαλο σουρωτηρι και αρχιζουμε να μετραμε,βαζουμε στο σουρωτηρι μια κουταλια αλευρι και ενα μπολ ζουμακι και μ ενα κουταλι διαλυουμε ετσι ωστε απο κατω να τρεχει το ζουμι με το αλευρι χωρις να Σβολιαζει,μεχρι να τελειωσει το ζουμι μας.
  4. Τωρα εφ οσον ξερουμε ποσα μπολ υγρου βαλαμε προσθετουμε και τη ζαχαρη και το κιμινο
  5. Αρχιζουμε να βραζουμε σε μετρια φωτια ανακατεύοντας συνεχως για να μην μας σβολιασει.
  6. Μολις πηξει, βαζουμε σε μπολ και διακοσμουμε με κανελλα, κιμινο και καρυδια.
Σχόλια
Σχόλιο από BarBarBar , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2016
στον πατο καθε μπολ μπορουμε να βαλουμε λιγα σιταρακια βρασμενα προτου τα κανουμε κολυβα
Μεταφορά στην κορυφή