Κολοκυθόπιτα σε φόρμα

- 6 φύλλα κρούστα
γέμιση
- 1κιλό κολοκυθάκια πλυμένα και κομμένα σε κυβάκια όχι τριμμένα
- 1 μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι αρωματικά (δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος), ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
- 1 φλ.τσαγιού γραβιέρα Κρήτης
- 3 αβγά
- αλάτι, πιπέρι

- Κρέμα τυριού: σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το ελαιόλαδο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με σύρμα. Ρίξτε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύντας δυνατά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τα τυριά και τα αβγά. Αλατοπιπερώστε.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδι με τα κυβάκια κολοκυθιού μαζί με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέστε τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώστε.
- Ανακατέψτε τα μισά από τα κολοκύθια με την κρέμα.
- Απλώστε 8 φύλλα στην φόρμα του κέικ, λαδώνοντας το καθένα καλά.
- Ρίξτε 1-2 κ.σ. σιμιγδάλι για να τραβήξει τα τυχόν υγρά.
- Απλώστε το κολοκύθι στην βάση και μετά ρίξτε από πάνω την κρέμα. Αν δεν καλύπτεται καλά από πάνω με τα φύλλα προσθέστε ένα-δυο ακόμη.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC
- Ψήστε για μισή ώρα και μετά αναποδογυρίστε την κολοκυθόπιττα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
- Περιμένετε λίγο να κρυώσει πριν την κόψετε σε κομμάτια.
