Kολοκυθοανθοί με ρύζι
Τα γιαπράκια έτσι τα λέμε στο χωριό μου είναι οι γνωστοί κολοκυθοανθοί με ρύζι και μυρωδικά. Τα έφτιαχνε η γιαγιά μου και τα έτρωγα όταν ήμουνα πολύ μικρή, τώρα με την σειρά της τα κάνει και η μαμά μου. Αυτή τη συνταγή την αγαπώ πολύ!
- 20 ανθούς
- μισό σακουλάκι ρύζι για γεμιστά
- 1 κρεμμύδι
- άνηθο
- δυόσμο
- λαδάκι
- αλάτι,πιπέρι
- 3 ποτήρια του νερού νερό
- Πλένουμε τους ανθούς και τους αφήνουμε να στραγγιξουν.
- Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την γέμιση βάζουμε το ρυζάκι, τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι μας όχι στο πολύ χοντρό, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τέλος λαδάκι.
- Τα ανακατεύουμε καλά και παιρνουμε ένα κουταλάκι μικρό και βάζουμε σε κάθε ένα ανθό μια κουταλιά γέμιση ανάλογα κιόλας το πόσο μεγάλα είναι τα άνθη, απλά να θυμάστε ότι το ρύζι διπλασιάζεται.
- Αφού τα κλείσουμε τα τοποθετούμε με σειρά στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε λίγο λαδάκι από πάνω βάζουμε ένα πιάτο και ρίχνουμε το νερό μας.
- Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρυζάκι.
Είναι ένα απλό φαγητάκι με απλά υλικά αλλά πεντανόστιμο. Καλή επιτυχία!
Τα μάζευαν οι μαμάδες μας πρωι πρωι,πριν "κλείσουν" οι ανθοί,από το μπαξέ και μας τα έφτιαχναν!!Μπράβο Ελένη πολύ ωραίο πιάτο!!