Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και αρωματικά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 04 Ιούλιος 2015
none
Περιγραφή

Ποιος δεν αγαπάει αυτό το καλοκαιρινό φαγητό; τα αρωματικά το απογειώνουν!Σερβίρουμε με πρόβειο γιαούρτι και άνηθο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 25 κολοκυθοανθοί
  • 3/4 κούπας ρύζι τύπου καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
  • από 1/4 κούπας μαϊντανο, δυόσμο και άνηθο
  • 1-2 μέτριες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το ρύζι με την ντομάτα, το κρεμμύδι, άνηθο, το δυόσμο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο.
  2. Στρώνουμε στον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας, τα χοντρά κοτσάνια από τα αρωματικά που χρησιμοποιήσαμε (αυτό βοηθά να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια στον πάτο της κατσαρόλας και δίνει επιπλέον άρωμα στο φαγητό μας). Κόβουμε το κοτσάνι από τα λουλούδια, αφαιρούμε τα εξωτερικά και τον κίτρινο στύλο εσωτερικά.
  3. Γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού, μέχρι εκεί που χωρίζουν τα πέταλα του άνθους. Στρίβουμε τα πέταλα ώστε να κλείσουμε την γέμιση καλά και βάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε νερό, μέχρι να καλύπτει τα τοιχώματα του πιάτου.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25- 30 λεπτά περίπου να μείνει με το λαδάκι του.
Λίγα μυστικά ακόμα

πηγή

TIPS:Τους κολοκυθοανθούς μην τους βάζετε στο ψυγείο αν δεν τους μαγειρέψετε αμέσως αλλά σε μια γαβάθα με νερό με το άνθος τους προς τα έξω,αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρηθούν φρέσκοι μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορούμε επίσης να τα συνοδεύσουμε με ντιπ γιαουρτιού

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή