Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2653-tonosalata.jpg
Τονοσαλάτα



Κολοκυθάκια γεμιστά στην γάστρα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Μια παραλλαγή στα γεμιστά κολοκυθάκια μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 10 μέτρια κολοκυθάκια.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 250 γραμμάρια κιμά,
  • αλάτι,πιπέρι,κύμινο.
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι,
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι,
  • άλλο 1/2 φλιτζάνι λάδι,
  • 2 -3 κουταλιές ούζο.
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό.

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά,
  • χυμό 2 λεμονιών.
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν-φλάουρ.
Οδηγίες
  1. Ξύνουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε εσωτερικά. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το εσωτερικό μέρος των κολοκυθιών. Αλατίζουμε εσωτερικά ελαφρά τα κολοκυθάκια.
  2. Στην συνέχεια βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ,τον κιμά, το εσωτερικό των κολοκυθιών, το ρύζι ,βάζουμε το αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο και το ούζο. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
  3. Τα αραδιάζουμε στην γάστρα, προσθέτουμε άλλο μισό φλιτζάνι λάδι, 2 ποτήρια ζεστό νερό και ψήνουμε το φαγητό μας 40 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
  4. Ξεσκεπάζουμε την γάστρα ,βγάζουμε τα κολοκυθάκια σε πιατέλα ,τα κρατάμε ζεστά και στραγγίζουμε το ζουμάκι της γάστρας και το κρατάμε σε κατσαρολάκι. Διαλύουμε σε 1/2 ποτήρι κρύο νερό το κόρν-φλάουρ, το ανακατεύουμε μέσα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε στην φωτιά να πήξει λιγάκι.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα κροκάδια με τον χυμό των λεμονιών.   Τα ανακατεύουμε μεταξύ τους και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ξανά ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια μας μαυτό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή