Κόκορας με τουρσί λάχανο στο φούρνο
- Ένας κόκορας χωριατικος,
- 4 κουτ.σουπας φυτινη,
- 1 κουτ.σουπας γεματη κοκκινο πιπερι γλυκο,
- 1 κουτ.του γλυκου μαυρο πιπερι,1 φλ.του Ελληνικου καφε ρυζι καρολινα,
- 1 1/2 κιλο τουρσι λαχανο,
- 1 νεροποτηρο νερο.
- Αφου βρουμε τον χωριατικο κοκκορα, τον κανουμε μεριδες και με 1 κουταλια φυτινη τον τσιγαριζουμε καλα απ ολες τις μεριες του να παρει ωραιο χρυσο χρωμα, ριχνουμε το μαυρο πιπερι και το νερακι και τον βραζουμε καλα.
- Σε μια αλλη κατσαρολα βαζουμε τις υπολοιπες 3 κουταλιες φυτινη,στραγγιζουμε πολυ καλα την τουρσι με το χερι μας και την ψιλοκοβουμε, προσθετουμε την τουρσι ψιλοκομμενη, το κοκκινο γλυκο πιπερι και αρχιζουμε να τσιγαριζουμε την τουρσι μας, προσθετουμε το ρυζι μας.
- Σ ενα ταψι 36 νουμερο ριχνουμε τον κοκκορα, απο πανω την τουρσι και βαζουμε σε δυνατο φουρνο 200-220 βαθμους για 45 λεπτα.
Μπορουμε να το κανουμε και τυλιχτο το φαγητο αυτο, να τυλιξουμε καθε μεριδα κρεατος με φυλλα τουρσης, επισης γινεται και με γαλοπουλα και με παπια.
Στο φαγητο αυτο δεν βαζουμε καθολου αλατι, εαν το θελουμε πιο ελαφρυ πλενουμε ελαφρα την τουρσι αλλα χανουμε σε γευση.