Kιζ κέικ, το υπέροχο
- 75 γρ βούτυρο
- 75 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 150 γρ αλεύρι
- 1/2 κ γ μπεικιν
Γέμιση
- 500 γρ μυζήθρα
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλ λάδι
- 2 κρόκους (τα ασπραδια τα βαζουμε προσεκτικα σε ενα άλλο μπολ, θα τα χρειαστούμε!)
- 150 γρ ζάχαρη
- 1 φακελακι Ανθος Αραβοσιτου με γευση Βανιλια,απο αυτή που την βράζουμε!!
- Βαζουμε το βούτυρο, σε μια λεκανη και την ζαχαρη και αρχίζουμε να το κτυπάμε με το μιξερ,βαζουμε και τα αυγα,και συνεχίζουμε να το δουλεύουμε μέχρι να αρχίζει να λιώνει η ζαχαρη.
- Βαζουμε και το αλεύρι με το μπεικιν και το συνεχίζουμε να το χτυπάμε και αυτο για ακομα 3 λεπτα.
- Παίρνουμε μια 26αρα φορμα,που ανοίγει στα πλαγια και βαζουμε με το πινελο βούτυρο και το πασπαλίζουμε με την φαρίνα να πάει παντού.
- Βάζουμε την ζύμη μεσα και εδω θέλει με το χερι άπλωμα και με αλεύρι μαζί.
- Παίρνουμε με το χέρι αλεύρι και αρχίζουμε να το απλώνουμε να πάει παντού, πάντα με αλεύρι, καθε απαλο σπρώξιμο, με αλεύρι να ανέβει και στα πλαγια, περίπου 3 πόντους επανω. Το βαζουμε στην ακρη,για να κανουμε την γέμιση.
- Παίρνουμε ενα αλλο μπολ,και βαζουμε την μυζηθρα,το γιαουρτι,την ζαχαρη, τους κροκούς και τα χτυπάμε με το μιξερ. Βαζουμε το λαδι,την σκονη απο Ανθος Αραβοσιτου με γευση Βανιλια,και συνεχίζουμε να τα ανακατευουμε καλα να μην φαίνεται πια το λάδι, να είναι σαν μια κρέμα!
- Τώρα το ρίχνουμε στην φορμαμας , να πάει παντου, και το βαζουμε στον ζεστο φουρνο. Στους 175 βαθμούς,με αέρα, για 60 λεπτα.
- Μετα απο τα 60 λεπτα, εχουμε χτυπήσει τα ασπραδια μας μαζί με τρεις κουταλιες χλιαρο νερο,να γίνει μερεγκα σφικτή και το βάζουμε προσεχτικα πάνω στο ζεστο γλυκο μας και το παμε περα δώθε με ενα πιρούνι ,ας κανη μύτες δεν μας πειραζει.
- Του βαζετε και απο πάνω αμυγδαλα φετουλες και αν θελετε ,μαυρη ζαχαρη,και το βάζετε πάλι στον φούρνο για 15 ως 20 λεπτα. Να το προσέξετε να μην σας καεί ,να παρη ξανθό χρωμα
- Όταν τελείωση να το αφήσετε στην ακρη να κρυώσει .