Κις λορέν
Για τη ζύμη
- 200 γρμ αλεύρι φαρίνα
- 100 γρμ βούτυρο
- αλάτι
- 1 ρακοπότηρο περίπου νερό .
Για τη γέμιση
- 200 γρ. ζαμπόν
- 100 γρ. γραβιέρα
- 1 κουταλάκι βούτυρο
- 3 αυγά
- 250 γρ. γάλα
- 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές τυρί Φιλαδέλφεια
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπερι
- Βάζουμε ολα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε ελαφρά .
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα, κάνουμε τρύπες με το πιρούνι και ψήνουμε την άδεια ζύμη για 20 λεπτα .
- Απλώνουμε το ζαμπόν σε κομματάκια επάνω στη ψημένη ζύμη .
- Χτυπάμε το γάλα, τα αυγά ,το βούτυρο ,την κρέμα ,το τυρί Φιλαδέλφεια, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε στο τέλος την τριμμένη γραβιέρα .
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη και την ψήνουμε άλλα 20 λεπτα