Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κις λορέν

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Για τη ζύμη

 

  • 200 γρμ αλεύρι φαρίνα
  • 100 γρμ βούτυρο
  • αλάτι
  • 1 ρακοπότηρο περίπου νερό .

 

Για τη γέμιση

 

  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 1 κουταλάκι βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. γάλα
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές τυρί Φιλαδέλφεια
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπερι

 

Οδηγίες

 

  1. Βάζουμε ολα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε ελαφρά .
  2. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα, κάνουμε τρύπες με το πιρούνι και  ψήνουμε την άδεια ζύμη για 20 λεπτα .
  3. Απλώνουμε το ζαμπόν σε κομματάκια επάνω στη ψημένη ζύμη .
  4. Χτυπάμε το γάλα, τα αυγά ,το βούτυρο ,την κρέμα ,το τυρί Φιλαδέλφεια, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι  και προσθέτουμε στο τέλος την τριμμένη γραβιέρα .
  5. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη και την ψήνουμε άλλα 20 λεπτα

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Μια ιδέα  σχοινόπρασο είναι το μυστικό της και κάνει τη διαφορά.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή