Κιομπέτ γιαούρτ Αττάλειας
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
-
1 κιλό μπούτι η σπάλα αρνιού
-
μισό κιλό γιαούρτι πλήρες
-
μισό φλιτζάνι λάδι και πιο λίγο, αν είναι παχύ το αρνί
-
3 αυγά
-
χυμό από δυο λεμόνια
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
-
Κάνετε ένα καλό ντουζάκι στο αρνάκι, αλατοπιπερώστε το, βάλτε το στη γάστρα με μισό ποτήρι νερό
-
Φροντίστε το σκεύος να το χωρά ίσα -ίσα, δηλαδή να μην του πέφτει ούτε μεγάλο ούτε μικρό
-
Ψήστε το στους 180 βαθμούς ,εδώ πρέπει να έχετε το νου σας ,αν είναι μικρό το αρνάκι 2 ώρες τις θέλει ,αν είναι μεγάλο θέλει παραπάνω
-
Ένα τέταρτο πριν το τέλος χτυπήστε τα αυγά το γιαούρτι το χυμό το λάδι και ρίξτε το στο ψητό
-
Συνεχίστε το ψήσιμο με ξεσκέπαστο σκεύος, στους 200 βαθμούς, ώσπου να πήξει και να ροδίσει
Σχόλια
Λαχταριστό πιάτο, λίγα και απλά υλικά που το απογειώνουν!
Μαρα το εχω φτιαξει και με 1 αυγο το συγκεκριμενο ,το προβλημα ειναι οτι δεν πηζει αρκετα . Δοκιμασε με ενα αυγο και δυο αυγα μονο τα ασπραδια τους .
σαν τεκνο των χαμενων πατριδων θα το τιμησω δεοντως