Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 αυγά
- 1 κούπα τριμμένο ρεγγατο
- 1 / 2 φλ.του καφέ σιμιγδάλι
- λάδι για την κατσαρόλα
για το φύλλο .
- 4 κούπες αλεύρι Αλλατίνη κίτρινο
- 1 φλ . του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ξύδι
- 1 / 13 κούπα νερό
- λάδι για το άλειμμα των φύλλων .
- Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια . Προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύουμε καλά και διαρκώς μέχρι να γίνει ο κιμάς σπυρωτός . Προσθέτουμε την κανέλα και το κρασί .. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί . Προσθέτουμε το ανάλογο νερό , όχι πολύ , ένα ποτήρι του νερού και αφήνουμε να βράσει .
- Όταν είναι έτοιμος , προσθέτουμε και τα αυγά με τα τυριά αφού τα έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους , τα αφήνουμε στην άκρη .
- Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε λίγο την ζύμη να ξεκουραστεί .
- Πλάθουμε 15 μικρά μπαλάκια . 3 μπαλάκια απλωμένα και ενωμένα μεταξύ τους μας δίνουν ένα φύλλο . Έτσι ανοίγουμε 5 φύλλα .
- Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 2 φύλλα κάτω και μεταξύ αυτών λάδι . Προσθέτουμε από πάνω την μισή δόση του κιμά , μετα 1 φύλλο και τον υπόλοιπο κιμά , από πάνω τα άλλα δύο φύλλα ,
- Λαδώνουμε πολύ καλά , χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε νερό με .
- Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στην τελευταία θέση για μισή ώρα και άλλη μισή στην μεσαία θέση με αντιστάσεις πάνω - κάτω στους 200 βαθμούς , Χρειάζεται αυτό τον χρόνο ψησίματος για να μην είναι ωμό το φύλλο που έχουμε βάλει στην μέση .





μπραβο πολυ καλη!!!