Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κερασόπιτα ευωδιαστή

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά

Παντεσπάνι

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4  αυγά
  • 2 κ,γ μπέικιν
  • 2 βανίλιες


Κρέμα

  • 625 ml γάλα
  • 2 σακουλάκια  άνθος αραβοσίτου κρέμα, από αυτή που βράζουμε
  • 400 γρ. γιαούρτι  με όλο της το λίπος
  • 2  κρόκους
  • 2 βάζα κεράσι  κομπόστα
  • 2 πακέτα  ζελέ σε κόκκινο χρώμα
Οδηγίες
  1. Στο ταψί της κουζίνας βάζουμε λαδόχαρτο
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  3. Κάνουμε το παντεσπάνι με τα υλικά του
  4. Βάζουμε το χυλό στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά
  5. Ανακατεύουμε το άνθος με λίγο γάλα και 4 κ,σ ζάχαρη
  6. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε  σε μια κατσαρόλα  να πάρει βράση, ρίχνουμε το άνθος ανακατεύουμε καλά  να γίνει μια κρέμα
  7. Όταν βράσει λίγο, το παίρνουμε από την φωτιά  και ανακατεύουμε να μην σβολιάσει
  8. Όταν είναι χλιαρό, ρίχνουμε το γιαούρτι και τους κρόκους
  9. Με την κρέμα αλείφουμε το παντεσπάνι
  10. Στραγγίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε επάνω στην κρέμα
  11. Ψήνουμε για 15 λεπτά
  12. Αφήνουμε να κρυώνει και με τον χυμό από τα κεράσια, κάνουμε τον ζελέ και αλείφουμε την επιφάνεια από το γλυκό μας
  13. Καλό είναι να το φτιάξετε μια μέρα πιο πριν και μετά να το σερβίρετε


Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπορεί να γίνει και με φρέσκα κεράσια;
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2009
δεν το εχω κανει ποτε ,με φρεσκα κερασια αλλα νομιζω οτι μπορη να γινει
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γεύση και Εμφάνιση!! Κι αυτή η κρέμα με το γιαούρτι πολύ με ενθουσίασε!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μου αρεσει μια λεπτομερεις σε αυτη τη συνταγη .Εχει στη κρεμα γιαουρτι και την κανει ξυνουτσικη ,ετσι φανταζομαι δενει απολυτα με τη γευση των κερασιων .
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009
Βιάνκα αν βάλουμε πάνω σάλτσα κεράσι αντί για την κομπόστα θα έχει μεγάλη διαφορά.Θα πρέπει και τότε πάλι να βάλουμε το γλυκό για 15 λεπτά στο φούρνο.Αν μπορεί να μπει σάλτσα φαντάζομαι οτι δεν θα χρειάζεται το ζελέ ή κάνω λάθος.
Το ζελέ το φτιάχνουμε με 2 ποτήρια κρύο και δυο ποτήρια ζεστό νερό εδώ πως ακριβώς το φτιάχνεις;΄Θέλω πολύ να το φτιάξω αυτό το γλυκό γιατί μου αρέσουν πολύ τα κεράσια και φαίνεται ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009
εγω κανω τον ζελε των φρουτων η αυτον με την ζελατινα χωρις γευση και νερο η χυμο απο τα φρουτα που εδω εχουμε τον χυμο απο τα κερασια
Αλεξανδρα ετσι οπως το λες δεν εχω κανει μια δοκιμη καλλη ειναι
δοκιμασε,αλλα εγω θα σου προτινα να το φτιαξεις οπως ειναι στην συνταγη και μετα μπορης να κανεις μετατροπες για να δης την διαφορα :-)
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 05 Ιούλιος 2014
Αντί για γιαούρτι στραγγιστο που δεν είχα
εβαλα τυρι κρεμα Φιλαδελφια αλλα εσείς μπορείτε να βάλετε ενα παρόμοιο
Μεταφορά στην κορυφή