Κεράσι κομπόστα
- 1/2 κιλό κεράσια τραγανά.
- 5 κουταλιές ζάχαρη.
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.
- 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού.
- 2 κουταλιές πελτέ από γλυκό κουταλιού κεράσι.
- Πλένουμε και βγάζουμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσουμε.Τα βράζουμε μερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά.Τα στραγγίζουμε και φυλάμε 2 φλιτζάνια από το ζουμί τους.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζουμί μαζί με το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και την ζάχαρη.Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μόλις το ζουμί πάρει βράση προσθέτουμε τα κεράσια ,χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μείνουν στο ζουμί 5 λεπτά περίπου.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ.Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
- Βάζουμε την κομπόστα σε μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν το σερβίρισμα!
Αν θέλουμε αφαιρούμε το ξύσμα πορτοκαλιού πριν το σερβίρισμα.