Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1951-taramosalataasprh11.jpg
΄Ασπρη ταραμοσαλάτα



Κεράσι κομπόστα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2011
none
Περιγραφή

Μια καλοκαιρινή δροσερή κομπόστα!

Συστατικά
  • 1/2 κιλό κεράσια τραγανά.
  • 5 κουταλιές ζάχαρη.
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.
  • 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού.
  • 2 κουταλιές πελτέ από γλυκό κουταλιού κεράσι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και βγάζουμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσουμε.Τα βράζουμε μερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά.Τα στραγγίζουμε και φυλάμε 2 φλιτζάνια από το ζουμί τους.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζουμί μαζί με το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και την ζάχαρη.Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Μόλις το ζουμί πάρει βράση προσθέτουμε τα κεράσια ,χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε  να μείνουν στο ζουμί 5 λεπτά περίπου.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ.Ανακατεύουμε να διαλυθεί  καλά.
  4. Βάζουμε την κομπόστα σε μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν το σερβίρισμα!
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε αφαιρούμε το ξύσμα πορτοκαλιού πριν το σερβίρισμα.

Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011
Tέλεια σαν δροσιστικό! Μπορούμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε και στα γλυκά μας!
Μεταφορά στην κορυφή