Κεράσι γλυκό του κουταλιού
- 1 κιλό κεράσι άσπρο τραγανό .
- 1 κιλό ζάχαρη.
- Χυμό ενός λεμονιού.
- 2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους.Πατάμε ελαφρά το κεράσι από την κορυφή προς τον αφαλό,μαυτό τον τρόπο ξεκολλάει το κουκούτσι του εύκολα και το βγάζουμε με μια φουρκέτα.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα .Ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε την ζάχαρη.Τα ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε 1 ώρα.
- Ρίχνουμε 1/3 φλιτζάνι νερό και τα βάζουμε στην βράση.Ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις φουσκώσουν ξαφρίζουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά 1/2 ώρα περίπου.
- Βάζουμε λίγο σιρόπι σε πιατάκι ,το κρυώνουμε και παίρνουμε λίγο στο δάχτυλό μας,αν κυλήσει εύκολα και η τελευταία σταγόνα σημαίνει ότι θέλει και άλλο βράσιμο.
- Το αφήνουμε ένα βράδυ σκεπασμένο με πετσέτα και την άλλη μέρα το δίνουμε μια ακόμη βράση.Προσθέτουμε τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας.Κάνουμε το τέστ με το σιρόπι και το κατεβάζουμε από την φωτιά .
- Το κρυώνουμε και το βάζουμε σε βαζάκια.
Μπορούμε να προσθέσουμε και αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ροδοκοκκινισμένα.Επίσης μπορούμε να γαρνίρουμε με αυτό τα παγωτά μας η το τσήζ κέικ!
μακαρι να ειχα τετοια καλλα κερασια εδω να εφτιαχνα,μια ερητηση εχω
το εκανες με ασπρο κερασι;η με κοκκινο;
μακαρι να ειχα τετοια καλλα κερασια εδω να εφτιαχνα,μια ερητηση εχω
το εκανες με ασπρο κερασι;η με κοκκινο;