Κέικ ταψιού γεμιστό με Κρέμα
Για το κέικ
- 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. γάλα
- 65 γρ.Ελαιολαδο
- 65 γρ. σπορέλαιο
- 200 γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα ενός λεμονιού
Για την κρέμα
- 500 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- Ένα φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου (Βανίλια) που βράζουμε για πουτίγκα
- 1 αυγό (μονο τον Κρόκο)
- 4 βανίλιες
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρολα βαζω το γαλα, (κραταω λιγο για να διαλυσω το Ανθος Αραβοσιτου )και το ζεσταινω.
- Στο γαλα που εχω κρατησει σε ενα μπολ, ρίχνω τη ζαχαρη, το φακελακι Ανθος Αραβοσιτου, τις Βανιλιες, ανακατεύω να διαλυθουν καλα και προσθετω και τον κροκο αυγου.
- Μολις δω οτι το γαλα αρχιζει να βραζει στην κατσαρόλα, ρίχνω την κρεμα του μπολ και ανακατευω συνεχώς να μην κολλησει σε μετρια φωτια, το αφηνω να παρει 2-3 βρασεις και να πήξει. Τότε το παιρνω απο την φωτια και το βαζω στην ακρη και μερικες φορες το ανακατευω να μην πιασει πετσα.
- Για το κέικ: Σε ενα μπολ βαζω το λαδι, τη ζαχαρη , αυγά , βανίλιες, γάλα και το λάδι , τα χτυπώ πολύ καλα στο μίξερ για 10 λεπτά και προσθετω το αλευρι, το μπεικιν, σε χαμηλή ταχύτητα και ειναι ετοιμο για το φουρνο.
- Αλειφουμε ενα ταψακι 23Χ32 με βουτυρο, το πασπαλιζουμε με αλευρι (η αλεσμενα αμυγδαλα αν εχουμε περισσα) βαζουμε τη ζυμη μεσα και με ενα κουταλι μοιραζουμε την κρεμα βανιλια κουταλια-κουταλια πανω στην ζυμη.
- Το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 30 λεπτα περίπου . Το αχνίζουμε όταν κρυωσει αν θελουμε.
Η συνταγη αυτη ειναι απο το Olgas cuisine με δικες μου αλλαγες στην κρεμα και στην ζυμη.