Κέικ σοκολάτας
- Στο γλυκό αυτό μετράμε τα υλικά με μια κούπα που παίρνει 250 ml του λίτρου
- 2 αυγά
- 1 κούπα άχνη
- 1 βανίλια
- ½ κούπα ηλιέλαιο
- 8 γρ μπεκιν
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα φουντούκια αλεσμένα
- 1 κούπα ξινόγαλο
- 1 κ.σ κακάο
- 8 σοκολατάκια Ραφαελο Ferrero
ΝΤΕΚΟΡ
- Γλασο της αρεσκείας μας
- Μερικά σοκολατάκια
Εγώ κάνω αυτό το γλασο γκανας
- 65 μλ γάλα
- 40 γρ κρέμα γάλακτος
- 25 γρ ζάχαρη
- 30 μλ νερό
- 200 γρ κουβερτούρα σοκολάτας άσπρη ή μαύρη θρυμματισμένη
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη καλά
- Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά
- Κόβουμε τα 8 σοκολατακια στα 4 και τα ανακατεύουμε ελαφρα με το μείγμα
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα στενόμακρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνε στους 155 βαθμούς αέρα για 60 λεπτά
- Να κάνετε και το τεστ με το ξυλάκι να δείτε αν είναι μέσα ψημένο γιατί ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά .
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το γλασάρουμε
Για το γλασο
- Βάζουμε τα 4 πρώτα υλικά σε ενα κατσαρόλι να πάρουν μια βράση , σβήνουμε την φωτιά , τραβάμε το κατσαρόλι , ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει .
- Λιώνει γρήγορα , αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και γλασάρουμε το γλυκό .
Ευχαριστώ πολυ:)