Κέικ πορτοκαλιού
- 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
- 1 &1/2 κούπας ζάχαρη.
- 5 αυγουλάκια βιολογικά.
- 1 κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού.
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα.
- 1 βανίλια άρωμα.
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει.
- 1 κουταλιά μπέκιν.
- Ελάχιστο αλάτι.(όσο αλατίζουμε ένα αυγό)
- Χτυπάμε στο μίξερ,το βούτυρο,με την ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά που πρέπει να έχουν βγει από το ψυγείο,αρκετή ώρα πριν .Μετά από κάθε αυγό,ρίχνουμε και μια κουταλιά αλεύρι.
- Προσθέτουμε το ξύσμα,την βανίλια,το αλάτι,και εναλλάξ,λίγο χυμό πορτοκαλιού, λίγο αλεύρι, μέσα στο οποίο έχω ανακατέψει και μια κουταλιά μπέκιν.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα,η ένα ταψί 30 νούμερο και ρίχνουμε το μείγμα.Κάνουμε έναν κύκλο βυθίζοντας ένα μαχαίρι,για να αναπνέει η ζύμή και να μην σκάσει αντιαισθητικά.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 μια ώρα στις εστίες πάνω- κάτω και όχι στον αέρα.
- Είναι έτοιμο,όταν τρυπώντας το,με ένα καλαμάκι για σουβλάκι,βγει καθαρό.
- Άν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η κάνουμε ένα γλάσο πορτοκαλιού.
Το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης δεν πρέπει να παραχτυπηθεί γιατί το κέικ θα γίνει ψυχουλιαστό.
Κέικ πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια
Κέικ με άρωμα Πορτοκαλιού
Σιροπιαστό κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια
πολυ ωραια και γρηγορη συνταγη