Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2729-xristopsomo.jpg
Χριστόψωμο



Κέικ με καραμέλες γάλακτος

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα αυστριακό κέικ με καραμέλες !

Συστατικά
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 5  ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα
  • 5 κρόκους
  • 320 γρ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 1 άνθος αραβοσίτου κρέμα που την βράζουμε, σε γεύση καραμέλας
  • 1 κ,σ. σιρόπι καραμέλας
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. καραμέλες γάλακτος μαλακιές  σε κυβάκια  κομμένες

Για το ντεκόρ

  • κουβερτούρα , καραμέλες, αμύγδαλα καβουρντισμένα, ή κόντιτα
Οδηγίες

 

  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με το χωνί στην μέση και πασπαλίζουμε με γαλέτα ή τριμμένο αμύγδαλο
  3. Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο, το σιρόπι και την βανίλια να στρατέψουν καλά και ρίχνουμε και τους κρόκους έναν- έναν
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το άνθος αραβοσίτου καραμέλας και το μπέικιν
  5. Ρίχνουμε σιγά- σιγά στο μίγμα από λίγο αλεύρι και κρέμα γάλακτος
  6. Στο τέλος προσθέτουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά
  7. Ρίχνουμε και τις κομμένες καραμέλες και τα ανακατεύουμε και πάλι απαλά
  8. Τα ρίχνουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά
  9. Αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα ή σοκολάτα
  10. Την στολίζουμε με καραμέλες και κόντιτα και αμύγδαλα καβουρντισμένα
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή και η φωτογραφία, μετά από άδειά της, είναι της Μαρκαρέτα Μάουερ. Η συγγραφέας ζει από μικρή στην Αυστρία και αγάπησε πολύ τη ζαχαροπλαστική. Παντρεύτηκε έναν ζαχαροπλάστη από παλιά ζαχαροπλαστική φλέβα.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία, διαφορετική κι αρωματική Συνταγή για Κέικ!
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ένα ακόμα γευστικό στολίδι Μπιάνκα! Επειδή μου αρέσει πολύ η καραμέλα θα το φτιάξω το συντομότερο.
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2009
Η κυρια Margareta Mauerer εχει βγαλη αλλο ενα βιβλιο το οποιο θα μου το στειλη
εχει παρα πολλυ καλες συνταγειες
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2009
ΤΙΠ

απο την κυρια Μαργκαρετα

να βουτυρωσετε και να πασπαλισετε αρκετα καλλα την φορμα με αλευρι η με παξιμαδι


οι καραμελες πρεπη να ειναι μεσα στο χυλο δηλαδη να μην ακουμπαν στην φορμα γιατι μετα κολανε και δεν ξεκολαν ευκολα και να αφεισετε το γλυκο να κρυωση καλλα πριν το κοψετε

εγω λεω καλλα θα ειναι να βαζουμε μια λαδοκολα μεσα στην φορμα ετσι δεν υπαρχει φοβος να μας κοληση και να μας χαλαση το γλυκο
Σχόλιο από Ντεπι , Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
H ωραιοτερη συνταγη που εχω ακουσει 5 σκουφακια και λιγα ειναι!!!!!!!!!θα τη φτιαξω με τη πρωτη ευκαιρεια...ευτυχισμενο 2011!!!!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καθόλου άδικο δεν έχεις.είναι καταπληκτικό αυτό το κέικ.
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το έχω δει πολύ καιρό τώρα και είναι στα αγαπημένα μου Bianka!!Ο γιος μου περιμένη πως και πως να το φτιάξω!ΜΠΡΑΒΟ!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 15 Ιανουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη Χρύσα που έφτιαξε τη συνταγή!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 15 Ιανουάριος 2011
φοβερη γευση,και υγρο στο εσωτερικο του,χιλια σκουφακια Μπιανκα,το εφτιαξα και ξετρελαθηκαμε!!!!!
Σχόλιο από soulli , Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2011
Mπράβο Χρύσα μου!!Φαίνεται εκπληκτικό.
Συγχαρητήρια και στην Μπιάνκα για την πολύ ωραία συνταγή!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2011
Μπραβο Χρυσα !!!πολυ ωραιο και εκπληκτικό
νασε καλλα!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη Vasiliki Ver που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από sofouleli , Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραίο φαίνεται αλλα να ρωτησω οταν κρυώσει στο σημειο που ειναι λυμενη η καραμελλα ειναι σκληρο; γινεται στερεη η υφη του;
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2011
Προσπαθουμε οσο πολυ γηνετε να ειναι οι καραμελες μεσα στο χυλο πριν το ψησουμε
μετα οταν κρυωση δεν ειναι ουτε σκληρες αλλα μαλακο
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2011
οι καραμελες μεσα στη κεικ ειναι λοιωμενες το κεικ ειναι σταθερο!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 05 Δεκέμβριος 2014
Το ανθος αραβοσιτου ειναι απο αυτο που βραζουμε οχι στιγμής !!
Σχόλιο από elstergi , Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote image
μολις το ξεφουρνισα,μυριζει υπεροχα,δεν μπορω να το κοψω ακομα γιατι ειναι ζεστο...αλλα μου εκατσε...δεν εμεινε φουσκωμενο...θα σας βαλω φωτο συντομα
Σχόλιο από makrina , Τρίτη, 10 Μάιος 2016
Μήπως ξέρετε να μου πείτε αν υπάρχει ανθος αραβοσίτου καραμέλας που βράζουμε;Μόνο στιγμής βρίσκω.

Μεταφορά στην κορυφή