Κέικ με φράουλες
- 230 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε κυβάκια,
- 100 γρ.ζάχαρη άχνη + 4 κουταλιές σούπας,
- 2 αυγά,
- 1 βανίλια ή 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
- 50 γρ βούτυρο μαλακό (βιτάμ),
- 220 γρ. αλεύρι,
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ,
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο(προαιρετικά).
- Σε ένα μικρό μπολ θα βάλουμε τις φράουλες και τα 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.Αφήνουμε για 1 ώρα,στραγγίζουμε, το υγρό χωριστά.
- Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βιτάμ με τις 4 κ.σ. άχνη να ασπρίσει το μείγμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα,ρίχνουμε και την βανίλια.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας εναλλάξ αλεύρι με μπέικιν και το υγρό που έβγαλαν οι φράουλες.
- Τέλος ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε με σπάτουλα ελαφρά να ενσωματωθούν.
- Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι ή 12 θήκες για μάφινς και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20' τα μάφινς ή 30-40 λεπτά την φόρμα.
Πολύ αφράτο,γρήγορο και νόστιμο κέικ μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φράουλες με φρέσκα κεράσια.