Κέικ με φράουλες και ζελέ
Για το κέικ:
- 500 γρ. φαρινάπ,
- 4 αυγά,
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη,
- 1 κ. γλ. αλάτι,
- 1 1/2 φλ. γάλα ή 1 γιούρτι,
- 200 γρ. βιτάμ,
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες,
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα (το διπλό πακέτο ζελέ),
- 2 φλ. βραστό νερό.
Λευκό γλάσο:
- 1 μεταλικό κουτί παγωμένο morfat,
- 1-2 βανίλιες,
- 3 κ.σ. άχνη,
- Ή 200 γρ. τυρί φιλαδέλφεια,
- 2 κ.σ. βιτάμ,
- 1/2 φλ. τσ. άχνη.
Γλάσο φράουλας:
- 1 κεσεδάκι φράουλες,
- 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική,
- 1 φλ. νερό ,
- 3 κ.σ. άνθος αραβοσίτου ή κόρν φλάουερ,
- 3 κ.σ. ζελέ φράουλα.
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ καλά,προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες. Ρίχνουμε το γάλα ή το γιαούρτι και λίγο λίγο τη φαρίνα με το αλάτι,χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενο πυρέξ 33x23 εκ. καλά λαδωμένο και αλευρωμένο, ψήνουμε για 35-40 λεπτά δοκιμάζοντας με οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο μες στο ταψί.
- Διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό ανακατεύοντας με σύρμα καλά. Κάνουμε τρύπες στο κέικ με πιρούνι ή ξυλάκι-καλαμάκι και ρίχνουμε όλο το ζελέ προσέχοντας να περάσει στις τρύπες και σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο να πήξει το ζελέ και ετοιμάζουμε το γλάσο φράουλας.
- Σε κατσαρόλα μικρή ρίχνουμε το νερό,ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου (αν έχετε φράουλα θα πάρει ωραία γεύση και χρώμα),ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζελέ,ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις ενώνουμε με το κρύο γλάσο φράουλας.
- Ετοιμάζουμε και το λευκό γλάσο-κρέμα: Χτυπάμε τo παγωμένo morfat καλά 5 λεπτά, προσθέτουμε βανίλιες και άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη. Ή χτυπάμε το τυρί να αφρατέψει,προσθέτουμε την άχνη (εγώ βάζω και λίγο βιτάμ για καλύτερα αποτελέσματα της κρέμας), βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Απάνω καλύπτουμε προσεχτικά με το γλάσο φράουλας όλη την επιφάνεια,κρατάμε λίγο από το γλάσο και ρίχνουμε σε κάθε κομμάτι όταν το σερβίρουμε.
Μπορεί να γίνει και με κεράσια και το αντίστοιχο ζελέ. Εγώ έφτιαξα τη μισή ποσότητα των υλικών για τη φόρμα μου .