Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4161-tyrokouloyra.jpg
Τυροκούλουρα



Kέικ λαδιού με καραμελωμένα αμύγδαλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2009
κανένας
Περιγραφή

Ένα κέικ που περισσότερο μοιάζει με σουφλέ σοκολάτας παρά με ένα απλό κέικ. Είναι διαφορετικό, νόστιμο και εύκολο και υγιεινό. Δεν έχει βούτυρο και μπορούμε να βάλουμε και λιγότερα αυγά ή λιγότερους κρόκους και αφήνουμε όπως είναι τα ασπράδια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι απ
  • 80 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
Οδηγίες

 

  1. Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
  2. Αφήνετε τη ζάχαρη στη φωτιά να λιώσει και να γίνει καραμέλα και στο τέλος ρίχνετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα ή αν βαριέστε κάτι τέτοιο, όπως εγώ, αγοράστε από s/m
  3. Στη συνέχεια θα θρυμματίσετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα στο μούλτι και θα τα ανακατέψετε με το αλεύρι.
  4. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο χαμηλό του φούρνου μικροκυμάτων και την ανακατεύετε με το λάδι.
  5. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν περίπου 4-5 λεπτά για να αφρατέψουν και τα ανακατεύετε με το μείγμα σοκολάτας και λαδιού.
  6. Προσθέτετε το αλεύρι μαζί με τα αμύγδαλα.
  7. Το βάζετε σε λαδωμένη φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. με τσέρκι ή σε μικρό πυρέξ όπως εγώ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 25-30 λεπτά.
  8. Το διατηρείτε εκτός ψυγείου και όταν θέλετε να το σερβίρετε, το ζεσταίνετε ελαφρά.
  9. Είναι συνταγή του Παρλιάρου 
  10. Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2012
πόση ζάχαρη να βάλω για να καραμελώσω τα αμύγδαλα;έχεις μόνο 200 γρ και λες να τη χτυπήσουμε με τα αυγά...άρα;
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2012
Τα 200 γρ. ζάχαρη είναι για το κέικ και όχι για την πραλίνα αμυγδάλου ή καραμελωμένα αμύγδαλα. Στη συγκεκριμένη συνταγή η πραλίνα είναι έτοιμη και το λέω. Αν θες να φτιάξεις, χρησιμοποίησε 1 κούπα ζάχαρη, να λιώσει σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια ρίξε μισή κούπα ή 3/4 κούπας αμύγδαλα καβουρντισμένα καλύτερα, ανακατεύεις και στρώνεις σε λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα, αφήνεις να κρυώσει και μετράς 80 γρ. , σπας , αλέθεις και προσθέτεις στο αλεύρι.
Μεταφορά στην κορυφή