Κέικ καρότου
- 2&1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει.
- 2 κούπες ζάχαρη.
- 1&1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ.
- 1 κουταλάκι κανέλα.
- 1 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο.
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο.
- 1/4 κουταλάκι αλάτι.
- 4 αυγά.
- 1&1/4 κούπας καλαμποκέλαιο.
- 1/4 κούπας νερό.
- 1 κούπα καρύδι τριμμένο.
- 1&3/4 κούπας καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
- Σένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε μικρή ταχύτητα τα πρώτα δέκα υλικά για τρία λεπτά. Δυναμώνουμε στο μέτριο την ταχύτητα και ταφήνουμε να χτυπηθούν άλλα 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο και το τριμμένο καρύδι και ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για μια ώρα περίπου.
- Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε στην φόρμα για δέκα λεπτά.
- Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφού κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η το περιχύνουμε με γλάσο πορτοκαλιού.