Κεφτεδάκια με σάλτσα και λαζανάκια
- 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
- 1 αυγό.
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένες και καλά στυμμένες.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο ,
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη ,
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ,
- αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι η ούζο.
- 1 κουταλιά λάδι.
- Αλεύρι.
- 3 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη.
- 3/4 φλιτζανιού χυμό ντομάτας.
- 3 κουταλιές λάδι.
- 1/2 πακέτο λαζανάκι .
- 1κουταλιά της σούπας βούτυρο.
- Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το αυγό ,το μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ,το ούζο και την κουταλιά το λάδι .
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια που τα αλευρώνουμε. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει το λαζανάκι ,το στραγγίζουμε και προσθέτουμε την μία κουταλιά βούτυρο.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές λάδι τον ντοματοχυμό ανακατεμένο με τις ντομάτες ,αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε την σάλτσα 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα δίνουμε 1-2 βράσεις με την σάλτσα.
- Σερβίρουμε σε πιάτο το λαζανάκι από πάνω τα κεφτεδάκια με την σάλτσα και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω.