Καυτερό τουρσί με πιπεριές και μελιτζανάκι
- Πιπεριές καυτερές
- Μελιτζανάκια
- Σέλινο
- Καρότο
- σκόρδο
- πιπέρι άκοπο
- Κόβουμε τα λαχανικα μας σε κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ένα νεροπότηρο λάδι, ένα ξύδι, ένα νερό.
- Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας και τα μαραίνουμε (δεν τα βραζουμε).
- Ετοιμάζουμε τα βαζα, σε καθε ενα βαζο ριχνουμε 1κ.σ αλατι, 1 κ.σ. ζαχαρη και κουκουτσι μαυροπιπερο.
- Τοποθετουμε τα λαχανικα μας στραγγισμένα, το ζουμί που μενει στην κατσαρολα το βραζουμε κ γεμιζουμε τα βαζα μας.
- Κλείνουμε και γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κυρώσουν.
Αν θελετε παραλείπετε τα καυτερά και βάζετε γλυκά πιπέρια.
Η συνταγή από την Bar Barbar