Καυτερή σως φράουλας
- Ξύσμα απο ενα λεμόνι και ενα πορτoκαλι
- βανίλια ένα στικ
- μισό λίτρο κρασί κόκκινο
- 100γρμ .πόρτο
- 100γρμ ζάχαρη
- κανέλα
- 4 κόκκοι πιπέρι
- 100 γρ. φράουλες
- Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτα ,εκτός απο τις φράουλες
- Κατόπιν αποσύρουμε το υλικό απο την φωτιά
- Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις βυθίζουμε στη σως για 5 λεπτά
- Στη συνέχεια τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στο ψυγείο για μια μέρα
- Ξαναβράζουμε το υλικό για 20 λ. μέχρι να δέσει η σως
- Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τους κόκκους του πιπεριού και πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με τη σως .
Με τι θα την σερβίρουμε αυτή τη σάλτσα;