Καταϊφάκια με αμύγδαλο
Αυτά τα καταϊφάκια της μπουκιάς, που δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να σταματήσει στο ένα, μπορούν να γίνουν και νηστίσιμα ,αν αντί για βούτυρο, βάλουμε μαργαρίνη και έτσι μπορούν να φάνε και αυτοί που νηστεύουν μέρες που είναι. Τα έχω φτιάξει πολλές φορές και είναι εύκολα και γρήγορα εκτός από νόστιμα.
- 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
- ¾ του πακέτου φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
- 400 γρ. περίπου αμύγδαλα ασπρισμένα (καλής ποιότητας γιατί εκεί είναι η νοστιμιά) ή φιστίκια Αιγίνης ανάλατα.
Για το σιρόπι
- 3 φλιτζάνια νερό
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- λίγο χυμό λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλα
- Ξαίνω το καταΐφι να αφρατέψει και το σκεπάζω με πετσέτα να μην ξεραθεί.
- Παίρνω μικρή ποσότητα και την τυλίγω στον αντίχειρα και φτιάχνω φωλίτσα.
- Στο κενό βάζω 3 ολόκληρα αμύγδαλα.
- Παίρνοντας μικρή ποσότητα κάθε φορά επαναλαμβάνω τη διαδικασία.
- Προσπαθώ οι φωλίτσες να είναι ίδιες και τις βάζω κοντά -κοντά τη μία με την άλλη μέχρι να γεμίσω το βουτυρωμένο ταψί.
- Το δικό μου ταψί είναι 24 επί 33 και παίρνει ακριβώς όλη την ποσότητα του φύλλου.
- Λιώνω το βούτυρο και με το πινέλο αλείφω καλά τις φωλίτσες.
- Ψήνω στη δεύτερη θέση από κάτω, στους 180 ο πάνω κάτω για 35΄ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν αρκετά.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι (βράσιμο 6 λεπτά) και περιχύνω τις φωλίτσες αφού έχουν κρυώσει για λίγο, δηλ. χλιαρό το ένα καυτό το άλλο.
- Τα αφήνω να κρυώσουν, να ρουφήξουν το σιρόπι και σερβίρω.
- Να είσαι καλά Τίνα του hungry!
- Καλή επιτυχία!!