Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Καταΐφι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 25 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το κλασσικό γλυκό με την ωραία γεύση ,σερβιρισμένο με σαντιγύ!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •  1 κιλό καταίφι.
  • 2&1/2 ποτήρια καρύδι κοπανισμένο.
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη γαρύφαλο ,
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη κανέλα.
  • 1 βιτάμ πακέτο λυωμένο.

Για το σιρόπι:

  • 2 κιλά ζάχαρη,
  • 1 βαζάκι γλυκόζη(450 γραμμάρια)
  • 2 βανίλιες
  •  6 ποτήρια νερό.

κρέμα σαντιγύ:

  • 1 κουτί γιώτης γαρνί χτυπημένο με το γάλα που ορίζει η συσκευασία.
Οδηγίες
  1. Ξάνουμε το κανταΐφι  να αφρατέψει και μην έχει ενωμένες ίνες, παίρνουμε στο χέρι μας μια ποσότητα και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυδιού. Το τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά για να ψηθεί καλά και να πάει το σιρόπι μέχρι μέσα. Συνεχίζουμε έτσι όλο το κανταΐφι μας και το αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  2. Λυώνουμε το βιτάμ και βάζουμε επάνω στο κάθε κανταΐφι με το κουτάλι προσεχτικά, να βάλουμε σε όλα τα κομμάτια. Το ψήνουμε στην αρχή στους 200 βαθμούς να πάρει χρώμα ,μετά στους 150 μια ώρα για να ψηθεί καλά και απο μέσα.
  3. Το κρυώνουμε και την άλλη μέρα σιροπιάζουμε πάλι με το κουτάλι ένα-ένα τα καταίφια να πάρουν όλα σιρόπι.Το σκεπάζουμε με πετσέτα για να φουσκώσει .Το σερβίρουμε μετά σπο 2 ώρες γαρνίροντας με σαντιγύ.
  4. Για το σιρόπι: βράζουμε5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη ,προσθέτουμε την γλυκόζη και δίνουμε 5-6 βράσεις ,όχι παραπάνω, ρίχνουμε και τις βανίλιες και το βάζουμε στο γλυκό μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν βράζουμε πολύ το σιρόπι γιατί αν πήξει δεν θα απορροφιέται απο το γλυκό.

Καταίφι

Καταϊφάκια με αμύγδαλο

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφα σου έγιναν! Και του χρόνου! Πόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου;
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011
Βγαίνουν περίου 45 κομμάτια μετρίου μεγέθους! πολύ καλά γίνονταικαι γεμίζει το σπίτι καταίφι!
Σχόλιο από eleni_p , Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πω πω τα λειγουρευτικα τωρα ειδικα που φενονται πολυ σιροπιασμενα η καλητερη μου και φενεται αρκετα ευκολη συνταγη.σιγουρα θα την δοκιμασω!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφα Ειρήνη!!!Γεια στα χέρια σου,καλοφάγωτα!!!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 02 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα τα καταΐφια σου Ειρήνη, μέσα στη γλύκα!! Καλή Γλυκιά Χρονιά σου εύχομαι!!
Μεταφορά στην κορυφή