Κασερόπιτα εύκολη
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 300 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γραμ. βούτυρο και λίγο επιπλέον
- 300 γραμ. κασέρι τριμμένο
- 1 κιλό γάλα φρέσκο
- Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
- Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Χωρίς να σταματήσουμε καθόλου, ρίχνουμε το κασέρι και λίγο βούτυρο
- Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, να γίνει πηχτή κρέμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί
- Βάζουμε ένα- ένα τα φύλλα, στη μέση την γέμιση
- Τα μισά φύλλα επάνω και τα υπόλοιπα κάτω
- Χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια
- Τελειώνουμε αλείφοντας με βούτυρο
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Μπορούμε να βάλουμε ότι τυρί θέλουμε π.χ. φέτα, ανθότυρο, μανούρι, γραβιέρα