Καρυδόπιτα με κομμάτια σοκολάτας
- 6 αυγά.
- 2&1/2 Φλιτζάνια καρύδι χοντροκοπανισμένο.
- 1 μπαίκιν.
- 1 κουταλιά κοφτή σούπας κανέλα.
- 1 κουβερτούρα
- 125 γραμμαρίων κομμένη μικρά κομματάκια.
- 2 φλιτζάνια αλεύρι.
- 1&1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με 30-32 πόντους διάμετρο. Ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με ζάχαρη και το πασπαλίζουμε στον πάτο του και στα τοιχώματα.
- Βάζουμε στην καρυδόψυχα την κουβερτούρα και μία κουταλιά ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Χτυπάμε τα κροκάδια με την ζάχαρη καλά,προσθέτουμε το μείγμα καρυδιών ,και τα ασπράδια μαρέγκα. Στο τέλος και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέκιν και την κανέλα .
- Ψήνουμε στους 170 -180 βαθμούς περίπου μισή ώρα η ώσπου να βγάλουμε στεγνό ένα ξυλάκι από σουβλάκι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του γλυκού.Πασπαλίζουμε με άχνη και τριμμένη κουβερτούρα.
Μπορούμε να προσθέσουμε και ξανθές σταφίδες 1 χούφτα,προσθέτουν και αυτές ωραία γεύση.
Παρόμοια συνταγή: Καρυδόπιτα με σοκολάτα