Καρπούζι Γρανίτα
- 2 Φλιτζάνια πολτό καρπουζιού δίχως τα κουκούτσια ( μεγάλα και πιό μικρά )
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη ,
- 2 φλιτζάνια νερό ,
- 2 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό .
- 1κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι .
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά .
- Προσθέτουμε τη ζελατίνα , που μούσκεψε 5 λεπτά στο κρύο νερό , τα προσθέτουμε όλα στο πολτό των φρούτων και τα χτυπάμε στο μίξερ δυνατά επί 5 λεπτά .
- Παγώνουμε στην κατάψυξη , μετά από μια ώρα το ξαναχτυπάμε και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη .
- Σερβίρουμε με χοντρά καλαμάκια !
- Ακριβώς το ίδιο κάνουμε και με πολτό ροδάκινου για γρανίτα ροδάκινο !
Το καρπούζι θέλει προσεκτικό καθάρισμα από τα μεγάλα κουκούτσια ( τα μαύρα ) και για τα μικρά το περνάμε από το τρυπητό .