Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

474-474-varkoula1.jpg
Βαρκούλα Φράουλα



Καλτσόνε της στιγμής

recipe image
Προστέθηκε απόerotas, Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα ονόμασα «της στιγμής» γιατί μπορείτε να τα φτιάξετε και με το περίσσευμα μιας ζύμης που έμεινε, από κάτι άλλο που φτιάξατε

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 1/2 του κιλού αλεύρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού λάδι
  • Μισή  κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • ελάχιστο αλάτι

Για την γέμιση

  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 2 κουταλιές ελιές σε ροδέλες
  • 2 χούφτες μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 1 κουταλιά βασιλικό ξερό
  • 3 κουταλιές τυρί της αρεσκείας σας
  • βούτυρο τύπου χωριό ή ήπειρος
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σ’ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ
  2. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και το νερό
  3. Ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε την γέμιση
  6. Σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια στο τηγάνι με μία κουταλιά βούτυρο
  7. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε να ενοποιηθούν τα υλικά.
  8. Αφού περάσει ο χρόνος της ζύμης, ανοίγουμε σε φύλλα στρογγυλά μεσαία στο πάχος Βάζουμε στη μέση μία κουταλιά από την γέμιση στο καθένα.
  9. Κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζουμε τις άκρες του να σφραγίσει και αλείφουμε με αβγό.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατη ιδέα, αλλά και η γέμιση εξίσου καλή!!
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμα φαίνονται τα καλτσόνε σου erota και θα τα φτιάξουμε σύντομα!
Μεταφορά στην κορυφή