Καλτσόνε της στιγμής

Τα ονόμασα «της στιγμής» γιατί μπορείτε να τα φτιάξετε και με το περίσσευμα μιας ζύμης που έμεινε, από κάτι άλλο που φτιάξατε
Για τη ζύμη
- 1/2 του κιλού αλεύρι
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1/4 φλ. τσαγιού λάδι
- Μισή κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- ελάχιστο αλάτι
Για την γέμιση
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 2 κουταλιές ελιές σε ροδέλες
- 2 χούφτες μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
- 1 κουταλιά βασιλικό ξερό
- 3 κουταλιές τυρί της αρεσκείας σας
- βούτυρο τύπου χωριό ή ήπειρος
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι
- Σ’ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ
- Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και το νερό
- Ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε την γέμιση
- Σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια στο τηγάνι με μία κουταλιά βούτυρο
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε να ενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφού περάσει ο χρόνος της ζύμης, ανοίγουμε σε φύλλα στρογγυλά μεσαία στο πάχος Βάζουμε στη μέση μία κουταλιά από την γέμιση στο καθένα.
- Κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζουμε τις άκρες του να σφραγίσει και αλείφουμε με αβγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν




