Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1837-tartaanana.jpg
Τάρτα με ανανά.



Καλιτσούνια Κρητικά λυχναράκια

recipe image
Προστέθηκε απόελσα, Παρασκευή, 10 Μάιος 2013
none
Περιγραφή

Παραδοσιακό, πασχαλινό γλυκό της Κρήτης.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
70 κομμάτια περίπου

 Για τη ζύμη:

  •    1,5 φλ.τσ.βούτυρο ή 1 βιτάμ
  •    2 φλ.τσ.ζάχαρη
  •    6 αυγά
  •    7 φλ.τσ. αλεύρι κοσκινισμένο-περίπου
  •    1 κ.γλ.κοφτό αλάτι
  •    2 φακελάκια μπέικιν
  •    3/4 φλ.τσ γάλα
  •    3 βανίλιες

 Για τη γέμιση:

  •    2 κιλά μυζήθρα
  •    ζάχαρη κατά προτίμηση-περίπου 25κ.σ.
  •    1 αυγό για άλειμμα και κανέλα για πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη, μόνο το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο-λίγο, ώστε αν χρειαστεί να αφαιρέσουμε ή να συμπληρώσουμε. Πρέπει η ζύμη που θα φτιάξουμε να μην κολλάει στα χέρια μας.
  2. Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε με το πλάστη ένα φύλλο. Με ένα πιατάκι του ελλ.καφέ για οδήγο κόβουμε κύκλους με το μαχαίρι.
  3. Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά γέμισης σε κάθε φυλλαράκι και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας τα 'τσιμπάμε '. Αν μας είναι δύσκολο τότε τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν καλά.
  4. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνουμε όμως κενό ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο και δεν πρέπει να κολλήσουν μεταξύ τους.
  5. Τα αλείφουμε με αυγό για να μην καεί η μυζήθρα στο ψήσιμο και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε ένα άδειο κουτί κονσέρβας από κομπόστα θα σας βοηθήσει να κόψετε εύκολα τα καλιτσούνια.

Καλιτσούνια Κρητικά

Κρητικά καλτσούνια

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 11 Μάιος 2013
Πολύ ωραία τα καλτσούνια σου, Έλσα, μπράβο! Το βούτυρο μπαίνει λιωμένο;
Σχόλιο από ελσα , Σάββατο, 11 Μάιος 2013
Το βούτυρο δεν είναι απαραίτητο να είναι λιωμένο,αν είναι λίγο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου όμως ,
θα μας διευκολύνει στο ζύμωμα.
Μεταφορά στην κορυφή