Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Καλαμαράκια ψητά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 25 Αύγουστος 2012
none
Περιγραφή

Καλαμάρια ψητά στο μαντέμι ή στα κάρβουνα! Ένας πεντανόστιμος μεζές

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Καλαμάρια μεγαλούτσικα
  • λάδι
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα

  • Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • λεμόνι
Οδηγίες

 

  1. Κάνουμε μια ψαλιδιά από τη μια πλευρά κάθετα στο καλαμάρι και το ανοίγουμε σαν βιβλίο.
  2. Κάνουμε στο εσωτερικό μέρος του καλαμαριού χαρακιές σε ρόμβους, όχι πολύ βαθιές, επιφανειακές.
  3. Ανάβουμε καλά το μαντέμι μας να κάψει ή την ψηστιέρα μας και λαδώνουμε τα καλαμάρια μας.
  4. Τα τοποθετούμε πρώτα να ψηθούν από την πλευρά που έχουμε χαράξει σε ρόμβους και αφού ψηθούν για λίγα λεπτά από εκεί, τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
  5. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αλατίζουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
  6. Σάλτσα: ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα καλαμάρια δε θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί γίνονται σκληρά και χάνουν τους χυμούς τους.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή