Καλαμαράκια γεμιστά
- 10 καλαμάρια μεγαλούτσικα.
- 10 κουταλιές ρύζι καρολίνα.
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες.
- 2 τριμμένες ώριμες ντομάτες.
- 1 κουταλάκι πελτέ.
- 5 κουταλιές λάδι.
- 1 ποτηράκι κρασιού λάδι.
- 1 ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο.
- Λίγο άνηθο.
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κομματάκια ή 2 καυκαλήθρες τρυφερές (ό,τι μας αρέσει)
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο.
- Αλάτι.
- Πιπέρι.
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα πτερύγια. Ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα.
- Ψιλοκόβουμε τα πτερύγια και τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε σε 5 κουταλιές λάδι μαζί με τα κρεμμύδια , και το ρύζι.
- Ρίχνουμε μισό ποτηράκι κρασί, και αφού εξατμισθεί ,προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πιπεριά, τον άνηθο και τον μαϊντανό, αλάτι , πιπέρι και 1 ποτήρι καυτό νερό. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει 5 λεπτά και σχεδόν να στεγνώσει. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με ένα κουταλάκι,και αφήνουμε λίγο κενό, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι.
- Τα κλείνουμε με μια σκληρή οδοντογλυφίδα και τα σοτάρουμε με 1 ποτηράκι λάδι. Ρίχνουμε το άλλο μισό ποτηράκι κρασί την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο και τον πελτέ .
- Άν μας έμεινε γέμιση βάζουμε και αυτήν ,ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό και βράζουμε το φαγητό για 25-30 λεπτά.
- Προσέχουμε να μην παραβράσουν τα καλαμάρια γιατί θα σκληρύνουν.
ευχαριστούμε για τη συνταγή!!