Καλαμαράκια Φρικασέ
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 3 μεγάλα μαρούλια κομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1/2 κούπα λάδι
- Αλάτι
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- Βάζουμε τα καλαμαράκια στη φωτιά, ν' αφήσουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το κρεμμυδάκι, το λάδι και το πιπέρι. Προς το τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και τα μαρούλια.
- Κρατάμε λίγο από το ζουμί και το χτυπάμε μαζί με τα αυγά και το χυμό από τα 2 λεμόνια.
- Προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Το πιάτο αυτό δεν είναι νηστίσιμο, γι αυτό χρησιμοποιποιώ και αυγά. Πολύ σωστά είπες, αν θέλουμε να το κάνουμε νηστίσιμο δένουμε με αλεύρι ή κορν φλάουρ.