Καλαμαράκια φούρνου με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Άλλη μια νόστιμη, πικάντικη συνταγή για να φτιάξουμε τα καλαμαράκια μας τώρα την Σαρακοστή! Και οχι μόνο!!
- 1 κ.καλαμάρια,
- 100 γρ.φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί του τοστ τριμμένο,
- 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά,
- 1 κ.σ. ρίγανη,
- 1 φλ.λάδι,
- αλατοπίπερο.
Για τη σάλτσα:
- 1 κόκκινη ψημένη πιπεριά,
- 1/3 φλ.λάδι,
- 2 κ.σ. ξύδι,
- 1 κ.γλ. παπαρουνόσπορο,
- αλατοπίπερο με προσοχή
- Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τα καλαμάρια,τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τα περνάμε από τη φρυγανιά ή το τριμμένο ψωμί, να καλυφθούν καλά.
- Ρίχνουμε το λάδι σε πυρέξ,στρώνουμε απάνω τα παναρισμένα καλαμάρια ολόκληρα, τα ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά περίπου!
- Για τη σάλτσα: Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τα ψημένα καλαμάρια.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε!
Και αυτή η συνταγή είναι από το gourmed.gr Είναι πιο πικάντικη αλλά πεντανόστιμη!!!