Καγιανάς και στραπατσάδα

Το κλασικό και αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό των μαμάδων μας αυγά με ντομάτα!! Από την Ελένη Ψυχούλη.
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ,
- αλάτι,πιπέρι,
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
- 2-3 σκελίδες σκόρδο,
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
- 7 αυγά + αλάτι.
- Προαιρετικά:
- 1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες ,
- τυρί φέτα,
- ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι.
- Πλένουμε,ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε με μαχαιράκι σε ένα μπολ.Αλατίζουμε ,ρίχνουμε και τη ζάχαρη,ανακατεύουμε.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει,ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο σε φετάκια ,τη ντομάτα ,αλάτι,πιπέρι ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει τα νερά τηςκαι να μείνει με το λάδι.
- Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά όχι όπως κάνουμε για την ομελέτα,ρίχνουμε στο τηγάνι με τη ντομάτα.Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε και τη φέτα χοντροκομμένη (εαν βάλουμε).
- Με το πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά, δημιουργώντας τρυπούλες ώστε να περάσει μέσα το άψητο αυγό .
- Μόλις ασπρίσει(ψηθεί) το ασπράδι του αυγού κατεβάζουμε τη στραπατσάδα μας και σερβίρουμε.