Καγιανάς ή στραπατσάδα.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 4 ντομάτες κόκκινες και σφιχτές.
- 3-4 αυγά.
- 100 γρ. Τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι.
- Αλάτι. Πιπέρι.
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 5 κουταλιές λάδι η 2 βούτυρο.
Οδηγίες
- Πλένουμε , ξεφλουδίζουμε, και κόβουμε σε κομματάκια τις ντομάτες.
- Τις βάζουμε με το ζουμί τους στο τηγάνι,προσθέτουμε λίγο αλάτι,πιπέρι,το λάδι η το βούτυρο και την ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε τη ντομάτα μέχρι να δέσει και να μείνει μόνο με το βούτυρο.
- Ρίχνουμε τ'αυγά ελαφρά χτυπημένα και την φέτα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις!
Σχόλια
..........μισο λεπτο!!! φερνω μια φρατζολα και ερχομαι για βουτια!!!!μιαμ..μιαμ..γλουπσ..γλουπσ... bravo tzeni!!.
Μια ωραία ιδέα είναι να φτιαχτεί η σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια να μπουν τα αυγά ολόκληρα μάτια..... να τα αφήσουμε λίγο να ψηθούν και έτοιμα.....Τι μου θύμισες!!!
Αχ καλα που μου το θυμισες...ειναι αδυναμια μου καλοκαιρινη!
Καλοκαίρι χωρίς καγιανά...δεν υπάρχει!!! Υπέροχος!!!!
Χθες τα έκανα ! και τα καταευχαριστηθήκαμε! Κλασσική συνταγή και εύκολη και αξεπέραστη!