Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2023-spanakorizo11.jpg
Σπανακόρυζο



Ιτς Πιλάφ

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή
Ένα Πολίτικο πιλάφι εορταστικό! Πλούτος αρωμάτων, γεύσεων και υλικών !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • Συκωτάκια πουλιών ή κοτόπουλου ψιλοκομμένα (ποσότητα κατά βούληση)
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 χούφτες σταφίδες μαύρες μικρές
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κούπα νερό ζεστό
  • Κουκουνάρι (ποσότητα κατά βούληση)
  • Κάστανα βρασμένα, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα (ποσότητα κατά βούληση)
  • 6 κούπες ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κούπες ρύζι για πιλάφι σπυρωτό, καθαρισμένο και πλυμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
Οδηγίες
  1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε μισή κούπα κόκκινο κρασί αποβραδίς.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα συκωτάκια στο φρέσκο βούτυρο, πιπερώνουμε, ρίχνουμε και τον άνηθο και τα σβήνουμε με την υπόλοιπη μισή κούπα κρασί.
  3. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε για λίγο να βράσουν.
  4. Προσθέτουμε τις σταφίδες στραγγισμένες, (κρατώντας το κρασί), το κουκουνάρι, τα κάστανα, το ρύζι, ανακατεύουμε γρήγορα (για να μη μας μαυρίσει το κουκουνάρι) και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί από τις σταφίδες.
  5. Προσθέτουμε τον μετρημένο ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι, πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα, ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει βράση.
  6. Όταν πάρει βράση, σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό (αν το μάτι είναι έως το 3 το βάζουμε στο 1.5, αν είναι έως το 9 τότε στο 4.5) και αφήνουμε να γίνει για 15 λεπτά.
  7. Μετά τα 15 λεπτά απομακρύνουμε από τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι ακουμπάμε μια πετσέτα, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε πάλι για 10 περίπου λεπτά να απορροφηθούν οι ατμοί.
  8. Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια
Σχόλιο από marilou , Δευτέρα, 26 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τις καλύτερες μου ευχές για τις γιορτές που διανύουμε.
Εξαιρετική συνταγή.Γεμάτη αρώματα και γεύσεις.Εγινε ανάρπαστη.
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2011
Σε ευχαριστώ πολύ Marilou, Χρόνια Πολλά! Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.
Μεταφορά στην κορυφή