Ιμάμ μπαϊλντί
Μια συνταγή που μας έρχεται από την Ανατολή, έχει όμως ξεχωριστή θέση στην κουζίνα μας.
- μελιτζανες
- μπολικο λαδι
- μαϊδανο
- σκορδο
- ντοματοπελτε
- ντοματα φρεσκια τριμμενη
- ντοματα κομμενη σε φετες εαν θελετε να σκεπασετε το φαγητο
- μπολικα κρεμμυδια κομμενα σε φετες
- αλατι, πιπερι
- και μπολικη αγαπη γι αυτο το φαγητο
- Καθαριζουμε ριγε τις μελιτζανες μας, τις βαζουμε σε αλατονερο για 1-2 ωρες.
- Χαραζουμε τις μελιτζανες και τις τηγανιζουμε σε ελαιολαδο (εαν δεν το μπορειτε βαλτε ηλιελειο).
- Τις αλατιζουμε ελαφρα και τις στρωνουμε ομορφα ανοιχτες απο την χαραγη τους ετοιμες να δεχθουν τα κρεμμυδια.
- Σε μια κατσαρολα κοβουμε σε φετες τα κρεμμυδια και τα φερνουμε μια βολτα με λιγο λαδι (διοτι εχουν λαδι οι τηγανιτες μελιτζανες μας), σβηνουμε με τις ντοματες και τον πελτε, βαζουμε τα σκορδα μας (πυρ κατα βουληση), ριχνουμε τον μαϊντανό μας και σιγοβραζουμε να μαλακωσουν. Μολις πιουν τα νερακια τους ριχνουμε το αλατι και το πιπερι.
- Γεμιζουμε τις μελιτζανες μας και ψηνουμε σε 180 βαθμους για 45-50 λεπτα μεχρι να παρει χρωμα το φαγητο μας.
- Αααα!!!!!!!και ο ιμαμης μπαΐλντισε οταν εμαθε απο την γυναικα του ποσα λεφτα εδωσε για να αγορασει τοσο πολυ λαδι.
Οι ποσοτητες των υλικων ειναι αναλογα το γουστο σας.