Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Η τούρτα της απόλαυσης

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Παρασκευή, 18 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τόσο όμορφη τούρτα, όσο και νόστιμη!

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 4 Κρόκους
  • 100 γρ Ζάχαρη
  • 125 γρ Αλεύρι
  • 100 γρ μαλακό Βούτυρο
  • 1 πακέτο Μπέικιν πάουντερ
  • 1 Βανίλια

   Για την μαρέγκα:

  •    4 ασπράδια
  •    200 γρ Ζάχαρη
  • Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση
  •    100 Γρ. αμύγδαλα φιλε
  •    500 ml Σαντιγύ
  •    5 -7 κ,σ. αχνη
  •    150 γρ γιαουρτι
  •    1 βανίλια
  •    700 γρ φραουλες Φρεσκιες
  •    λίγο χυμο από λεμονι
Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
  2. Για τη ζύμη:   Ανακατέψτε το βούτυρο, ζάχαρη , και ζάχαρη βανίλια ,σταδιακά προσθέστε τους κρόκους των αυγών και Χτυπαμε να αφρατεψει. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το ριχνουμε στο μειγμα και ανακατευουμε ελαφρα .
  3. Το μοιραζουμε στα δυο και βαζουμε το μισό, σε μια 26ξαρα φορμα. Η ζύμη είναι πολύ κολλώδης και λίγο δύσκολο να απλωθει, αυτό δέν μάς πειράζει, αλευρωνεται λίγο τα δακτυλα σας και πιεζετε, την ζυμη προς τα εξω να παει παντου.
  4. Τωρα χτυπατε την μαρεγκα να σφιξει καλα (και την μοιράζουμε και αυτη όπως και τη ζυμη στα δυο ,και την βαζουμε πανω στην ζυμι). Πασπαλίζουμε τα αμυγδαλα ,και το βαζουμε στον φουρνο για 30 λεπτα, στο μεσαίο ραφι.   Αυτο το κανουμε για 2 φορες. Μετά το ψήσιμο, αφήστε να κρυώσει.
  5. Τωρα κανουμε την κρεμα μας: Χτυπάμε τή κρέμα γάλακτος με τήν άχνη καί τή βανίλια, το γιαουρτι και μέχρι να σφίξουν σέ σαντιγί. (αφηστε λιγο στην ακρη, χωρις φραουλα για τα πλαγια, για να την πασπαλισετε γυρω γυρω.)
  6. Εχουμε ξεπλύνει τις φραουλες, τις εχουμε στραγγισει καλα και τις εχουμε κοψει σε κομμ ατια. Με ενα κουταλι τα ανακατευουμε προσεκτικα να παει παντου.
  7. Εχουμε βαλει ενα στεφανι γυρω γυρω και βαζουμε την κρεμα επανω στο πανεσπανι που εχουμε κανει, βαζουμε την κρεμα με τις φραουλες και από πανω βαζουμε το δευτερο.(το ποιο ωραιο). Την βαζουμε για δυο τρεις ωρες στο ψυγειο.
  8. Την παιρνουμε απο το ψυγειο και την πασπαλιζουμε με την κρεμα μεχρι επανω (Δειτε φωτο, )αν σας εχουν περισεψει φραουλες, κοψτε λεπτες φετες,και βαλτε της στην τουττα σας γυρω γυρω.

 

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Κυριακή, 20 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τι πεντε κι άλλα τοσα σκουφάκια και παλι λιγα θα ειναι γι' αυτο το όνειρο τι ομορφιά τι στολίδι!!!!!!!!!!!!!φοβασαι μην χαλάσει το όνειρο όταν το κόψεις.Ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 20 Μάιος 2012
Γιωργία, δεν καταλαβαίνω το βήμα 4, διευκρίνισε μου το σε παρακαλώ.
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 21 Μάιος 2012
Ηλιαννα εγω κατάλαβα το εξής
Μοιράζει τη ζύμη στα δυο και βαζει το ένα μέρος στη φόρμα
Χτυπαει τα ασπραδια σε μαρεγκα και μετα άπλωνει την μισή μαρεγκα επάνω στη ζύμη
Πασπαλιζη με τα αμύγδαλα και ψεινη τον έναν πάτο το ιδιο κανει και με την άλλη μισή ζύμη και μαρεγκα ετσι εχει δυο πατους που έχουν επάνω τα αμύγδαλα
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 21 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φραουλοαπόλαυση Γεωργία!!!!!!
Πολύ όμορφη τούρτα,μπράβο!
Σχόλιο από georgia2783 , Τρίτη, 22 Μάιος 2012
Το βημα 4ρα!!!Μοιράζω τη ζύμη στα δυο και βαζω το ένα μέρος στη φόρμα
Χτυπαω τα ασπραδια σε μαρεγκα και μετα άπλωνω την μισή μαρεγκα επάνω στη ζύμη
Πασπαλιζω με τα αμύγδαλα και ψεινω τον έναν πάτο! Το ιδιο κανω και με την άλλη μισή ζύμη και μαρεγκα ετσι εχουμε δυο πατους που έχουν επάνω τα αμύγδαλα !!!Θα περημενω να μου πειτε,την Απολαυσητης!χααχχα Ευχαρηστω,για τα καλα λογια!!
Σχόλιο από Νιαμ νιαμ! , Τετάρτη, 15 Μάιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καλημέρα!!! Φαινεται τέλεια αλλά μήπως στο βήμα 1 έχετε βάλει κατα λάθος να προθερμάνουμε τον φούρνο στο κάτω μέρος? γιατί την έχω πατήσει και μου έγινε μάθημα με το κάτω μέρος να μην ψήνω παντεσπάνια! Κατα τ'αλλα μου φαίνεται τέλεια!!!
Σχόλιο από georgia2783 , Τετάρτη, 15 Μάιος 2013
Απαντηση στην(Νιαμ νιαμ!)Μαλλον θα εγηνε καποιο λαθος,στα εγραφα!Λοιπαμε πολυ γιαυτω.Εγω ψηνο ολα μου τα γλυκα στον ΑΕΡΑ,και ποτε,Κατω η πανω,η,πανω κατω!!Απο γευσει ειναι θαυμασια,και μπορεις να βαλης οτι αλλο φρουτο θελεις!Μανταρινια,φραγκοσταφιλα κλπ.Σου ευχωμαι να σου πετηχη την επομενη φορα :)
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 15 Μάιος 2013
Διορθώθηκε η συνταγή.
Σχόλιο από Νιαμ νιαμ! , Τετάρτη, 15 Μάιος 2013
Είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλεια! Θα την κάνω όπωσδήποτε όσο είναι εποχή της φράουλας ακόμα!
Μεταφορά στην κορυφή