Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Η Τούρτα μας!!!

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 17 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Χρόνια Πολλά στην πιο Δημιουργική Ιστοσελίδα, τις «Μαγειρικές Διαδρομές»!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για τη βάση

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα γάλα
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κούπες αμύγδαλα
  • 1 λευκή σοκολάτα (180 γρ.)

Γέμιση

  • 1 λευκή σοκολάτα (180 γρ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 350γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπα ψιλοκομμένες φράουλες

Σάλτσα φράουλας

  • 1 κούπα πολτοποιημένες φράουλες
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ

Επικάλυψη

  • 2 συσκ. φυτική σαντιγί (μεταλλικό κουτί)
  • ½ κούπα γάλα
  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής : κόκκινο, κίτρινο, μπλε
  • Αμυγδαλόπαστα
  • Κορνέ και διάφορες μύτες με σχέδια
Οδηγίες




Για τη βάση

  1. Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε ελαφρώς στο φούρνο στους 230οC  για 10-15 λεπτά περίπου, να στεγνώσουν και να αποκτήσουν ωραία γεύση και άρωμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ψιλοκόβουμε στο multi τη μία κούπα, ενώ τη δεύτερη κούπα τη χοντροκόβουμε.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας με λίγο από το γάλα να ζεσταθούν σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.  Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και το αλεύρι.
  4. Τέλος ρίχνουμε τη 1 κούπα με το τριμμένο αμύγδαλο κι ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα όλο το μίγμα. (Τη 2η κούπα με το χοντροκομμένο αμύγδαλο την κρατάμε για τη γέμιση).
  5. Ρίχνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 175 ο C για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου ή δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι (αν βγαίνει καθαρό) αν έχει ψηθεί.
  6. Αφήνουμε τη βάση μας να κρυώσει, αρκετές ώρες (ή έως την άλλη μέρα), κόβουμε και ισιώνουμε την επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 3 πάτους.

 

Γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας με το βούτυρο.
  • Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση, τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρά.
  • Χτυπάμε τα υπόλοιπα 200γρ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ να αφρατέψει λίγο, προσθέτουμε τη μίγμα της λευκής σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθεί όλο το μίγμα και να αφρατέψει.

Σάλτσα φράουλας

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει.

 

Επικάλυψη

Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί με το γάλα, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και να στέκεται το μίγμα.

Κρατάμε ένα μικρό μέρος για να καλύψουμε την τούρτα και το υπόλοιπο το χρωματίζουμε σε 2 διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου για την εξωτερική μας διακόσμηση.




Χωρίζουμε την αμυγδαλόπαστα στις αντίστοιχες ποσότητες που θα χρειαστούμε για τη διακόσμηση και χρωματίζουμε την κάθε ποσότητα αντίστοιχα, πλάθοντας σχέδια με τα χέρια μας.


Στήσιμο της Τούρτας

  • Σε μια βάση για τούρτες ή πιατέλα ακουμπάμε τον 1o πάτο. Στρώνουμε τον πάτο με  τη μισή σάλτσα φράουλας, μετά το μισό μίγμα της γέμισης και επάνω τις ψιλοκομμένες φράουλες.
  • Συνεχίζουμε ακουμπώντας τον 2o πάτο με την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας. Στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το χοντροκομμένο αμύγδαλο.
  • Σκεπάζουμε με τον 3o πάτο και καλύπτουμε την επιφάνεια και γύρω-γύρω με μια ελαφριά στρώση του μίγματος της επικάλυψης και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες περίπου να σφίξει.


Ανοίγουμε την αμυγδαλόπαστα σε φύλλο και καλύπτουμε την επιφάνεια της τούρτας.

 


Γεμίζουμε τον κορνέ με τη χρωματισμένη μας σαντιγί και με την αντίστοιχη μύτη, διακοσμούμε γύρω-γύρω την τούρτα φτιάχνοντας καλαθάκι. Ξεκινάμε με τις κάθετες γραμμές της πλέξης, παράλληλες με κενό ανάμεσά τους και μετά ενώνουμε εναλλάξ την οριζόντια πλέξη.



Στολίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη αμυγδαλόπαστα και τα σχέδια που έχουμε φτιάξει, τις ορχιδέες, τα κοτσανάκια και τα φύλλα. Χρωματίζουμε τα λουλουδάκια με κίτρινο και κόκκινο χρώμα, με  τη μύτη της οδοντογλυφίδας. Στολίζουμε τα τελειώματα με την ειδική μύτη του κορνέ που βγάζει φύλλα και στις δύο αποχρώσεις του πράσινου.







Λίγα μυστικά ακόμα



Σερβίρεται με πολλή Αγάπη σε ….Μεγάλα Λαχταριστά Κομμάτια!!!

Σχόλια
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μία μόνο λέξη...ΤΕΛΕΙΑ!!!!
αλλά πρέπει να έχης και το ταλέντο για να κάνης αυτό τον απίθανο στολισμό...
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σ ευχαριστούμε για την τέλεια παρουσίαση, για το κόσμημα που έφτιαξες, για τη δημιουργικότητά σου και πάνω απ όλα για την αγάπη που μας χαρίζεις μ αυτή την υπέροχη τούρτα Margo μου!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
δεν εχω λογια δεν ξερω τι να πω !!!!!
τετοιο αρηστουργημα δεν εχω ξαναδη μπραβο μαργο μπραβο,εχεις μεγαλο ταλεντο
σε ευχαριστω που μας χαρησες την συνταγη σου και τις τοσο ωραιες φωτογραφιες
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια....ΜΠΡΑΒΟ!!! Το ταψάκι για το παντεσπάνι τι διάμετρο έχει;
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010
Σας ευχαριστώ πολύ! Το ταψάκι έχει διάμετρο 26 εκ. αλλά γίνεται μια χαρά και με 24 εκ.
Σχόλιο από Ροδάνθη , Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετική !!!!!!!!! Τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά!!!!!!!!
Σχόλιο από erotas , Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν υπάρχουν λόγια , πίνακας , έργο τέχνης χίλια μπράβο!!!!!!και κορίτσια χίλια χρόνια νόστιμες συνταγές...
Σχόλιο από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ , Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ουτε ζαχαροπλαστης δεν κανει τόσο λεπτομέρεια σε τούρτα.Συγχαρητήρια!!!
Είναι πανέμορφη αλλά και νοστιμότατη αν κρίνω από τα υλικά σου.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Χιλια μπραβο να πω,ειναι λιγα,χιλια σκουφια να παρεις,παλι λιγα ειναι,τι να πω?υπεροχη,φανταστικη,ονειρεμενη, τα σπαει......
Σχόλιο από DIONYSIA , Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φαίνεται καταπληκτική η τούρτα!μπράβο!!!θέλω να φτιάξω μια τούρτα για τα γενέθλια του αδερφού μου την Πέμπτη και θέλω να χρησιμοποιήσω τη συνταγή για το παντεσπάνι σου.το δικό μου ταψί είναι 28εκ.,θα πρέπει να χρησιμοποιήσω την ίδια δόση ή να την αυξήσω;
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010
Dionysia, θα σου πρότεινα να κάνεις 1 1/2 δόση γιατί όσο μεγαλώνει η διάμετρος, τόσο μικραίνει και το ύψος που το χρειάζεσαι για να χωρίσεις 3 πάτους. Η συγκεκριμένη βάση είναι τύπου κέικ.
Σχόλιο από Ντεπι , Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ευχες και απο μενα!!απ τις ωραιοτερες τουρτες που εχω δει!!!!!!!!
Σχόλιο από linmak88 , Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι εξαιρετικός ο στολισμός...είναι έργο τέχνης πραγματικά...και ως επαγγελματίας make-up artist(=γιατί εμείς ζωγραφίζουμε πάνω στο σώμα=body painting)- απλά τα θερμά μου συγχαρητήρια Μάργκο!
Σχόλιο από Χριστινα Χριστινα , Κυριακή, 17 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Την εφτιαξα ,το μονο που αλλαξα ηταν το φρουτο εβαλα βυσσινο γλυκο και στην γεμιση ολοκληρα.Εγινε υπεροχη !!!!!!!
Σχόλιο από Χριστινα Χριστινα , Σάββατο, 23 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εφτιαξα αυτην την τουρτα και αλλαξα το φρουτο αντι για φραουλα εβαλα βυσσινο σαλτσα και ολοκληρο μεσα στην κρεμα,εγινε Τ Ε Λ Ε Ι Α!!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή